Jeg spiser de stekte grønne tomatene bare som de er som kveldssnacks, som tilbehør til stekte egg om morgenen, eller som tilbehør til middagen. Uansett hvordan du serverer dem, så er det gode saker.
Illustrasjonsfoto: Miss Sydney Marie / CC: by-nc-nd. |
1/2 kopp skåldete og finmalte mandler
1/2 kopp finrevet parmesan
2 egg
3 store grønne tomater i skiver
salt & pepper
evt. litt cajunsk krydderblanding
rapsolje til steking
_______________________________________________________________________________
Varm godt med stekeolje i en non-stick stekepanne.
Visp sammen egg i en dyp tallerken med litt salt, pepper og eventuelt cajunsk krydderblanding.
Bland parmesan og mandler i en annen dyp tallerken.
Dypp tomatskivene i egg, og deretter i mandelblandingen slik at det setter seg godt med mandelblanding på begge sider av tomatskivene.
Stek tomatskivene i stekepanna til de er gyldenbrune og sprø på begge sider.
Illustrasjonsfoto: I believe I can fry / CC by-nc. |
Får du ikke tak i grønne tomater? Prøv friterte auberginer istedenfor!
Du altså, ser fristende ut som vanlig, blir man virkelig lurt ut i grønnsakverdenen på let nå da!? ; )
SvarSlettHehe, jepp! Men jeg tror nesten at man bare må snuble over disse tomatene altså. Grønne tomater er noe jeg alltid ser etter når jeg er i grønnsaksbutikken, men noe jeg ytterst sjelden får tak i. Jeg tror jeg må dyrke mine egne til sommeren :)
SvarSlettOjoj, så godt ut!
SvarSlettVeldig godt :)
SvarSlettÅh, nå angrer jeg på at jeg ikke kjøpte grønne tomater på Lørdag!
SvarSlettHar du brukt oppskriften fra boka? ( Fried green tomatoes at Whistlestopp cafe)
Synes å erindre at de blir stekt i baconfett (smatt) Kanskje man kan prøve ribbefett neste gang man har ribbe?
Tack för dina recept! Detta måste jag verkligen prova. Ser och låter hur gott som helst :)
SvarSlett//Theres
@ Gretel: Jeg har ikke brukt oppskriften fra boka. Jeg mener å huske at den er laget med maismel, så akkurat det har jeg hoppet over. Baconfett er absolutt en vinner. De er kjempegode sammen med litt sprøstekt bacon på toppen også. Mmmm!
SvarSlett@ Theres: Takk :)
Bra blogg, Frida!
SvarSlettDet er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Ja, det er sant, Frida! Jeg har lett etter boka i hyllene mine, men finner den ikke:(
SvarSlettDisse skal helt klart prøves mmmmmmmm
Varme tomate er jo godt, så man kan kanskje bruke røde store klasetomater også? Mmmmm.....
SvarSlettElsker filmen og har alltid hatt lyst til å prøve. Takk for fin oppskrift :)
SvarSlettHar også sett filmen og prøvde å finne grønne tomater dengang. Men nå skal jeg se om jeg kan finne noen i en invandrer butikk. Det ser så deilig ut! Takk for oppskriften. :-)
SvarSlettSå morsomt. Såg faktisk denne filmen seinast på søndag, også i dag snublar eg over dette innlegget. No må eg på jakt etter grøne tomatar, trur eg ;)
SvarSlett@ hooney: Det er jo verdt et forsøk. Jeg tror at røde tomater ikke holder på fastheten like godt som de grønne. Men det blir sikkert godt i alle fall :)
SvarSlett