torsdag 10. november 2011

Marinert hvitløk

Marinerte hvitløk kan spises som snacks eller de kan stå i kjøleskapet som lett tilgjengelige, ferdig skrelte hvitløksfedd med lang holdbarhet, til hva du nå enn måtte ønske å bruke hvitløk til. Marinerte hvitløk på noen fine glass er også en hyggelig hjemmelaget presang.


ca. 40 hvitløksfedd med skall

vann til koking

1 dl vann

1 dl rapsolje

1/2 dl hvitvinseddik

salt & pepper

tørkede krydderurter (eks. basilikum, oregano og/eller timian)

litt finhakket chili
_______________________________________________________________________________

Kok opp en kjele med vann og ha de hele hvitløksfeddene med skall i det kokende vannet. La koke i fem minutter. Hell av det kokende vannet, og skyll feddene i kaldt vann.

Fjern skallet på feddene.

Kok opp vann, rapsolje og hvitvinseddik til marinaden, og tilsett krydderurtene og finhakket chili.

Ha hvitløksfeddene på et rent glass. Hell den varme marinaden over. Sett på lokk, la avkjøle og oppbevar i kjøleskap. De marinerte hvitløkene er holdbare i minst to måneder.




23 kommentarer:

  1. Spennende -wow jeg har bare kjøpt slikt ferdig på glass jeg ...... til nå ;)

    SvarSlett
  2. haha.... det skal jeg lage i da´!

    SvarSlett
  3. @ Makronella: De på glass er som regel litt mer crispy enn disse. Disse er litt mykere, ettersom at de har fått koke litt. Men ikke helt myke altså. De ferdigkjøpte er jo gode. Men det er litt mer gøy med hjemmelaget synes jeg :)

    @ Gitte: Kjapp som alltid ;) Lykke til da!

    SvarSlett
  4. Og det er sikker godt å blande inn oliven også. Fx disse mini kalamata-olivenene med stein..de er så gode synes jeg! God julegave-ide, Frida! :)

    SvarSlett
  5. Åja! Oliven er perfekt oppi her. Soltørkede tomater også. Enig med deg. Kalamataoliven er best!

    SvarSlett
  6. Sleng i litt feta også, så har vi den perfekte presang! :D

    SvarSlett
  7. Så innmari lurt! Aldri tenkt på å marinere selv. Funker det å ha fetaost oppi også eller? :D

    SvarSlett
  8. Leste at Gretel også hadde nevnt feta. hihi. Dette var lurt! Spørs om det blir noen slike julehilsener iår! :P

    SvarSlett
  9. Når det gjelder fetaosten så ble jeg plutselig litt usikker. En ting er i hvert fall helt sikkert, den må tilsettes senere, etter som at laken man heller over glasset er varm. Også ble jeg litt usikker fordi feta alltid pleier å ligge i olje... Spørsmålet er vel om holdbarhetstiden blir kortere med fetaost oppi?

    SvarSlett
  10. Jo, det tror jeg du har rett i! Kanskje ikke så smart likevel.

    SvarSlett
  11. Synd, for det hadde jo vært en perfekt kombo! Man får ha et glass med feta ved siden av :)

    SvarSlett
  12. Kjempelur julegave-ide! Hvordan blir disse iforhold til de du kjøper i butikken?

    SvarSlett
  13. Litt vanskelig å beskrive. Og lenge siden jeg har kjøpt i butikken. Men de er vel litt mykere...

    SvarSlett
  14. Helt Konge! Også en ny favoritt rett på skiva med litt tomat.. c",)

    SvarSlett
  15. Det høres ut som en herlig måte å spise dem på Gitte.

    SvarSlett
  16. Eg veit lite om eddik; berre at eg bruke lite av det. Går det an å bruke eplecidereddik, eller øydelegge eg heile greia då?

    SvarSlett
  17. Jeg er usikker Martita. Hvitvinseddik er definitivt bedre enn eplecidereddik. Man kan kanskje si at det er mildere. Samtidig tror jeg ikke at du ødelegger hele greia med eplecidereddik altså. Det burde gå greit. Men jeg har jo ikke prøvd selv, så jeg kan jo ikke gi noen garantier for hvordan det blir.

    SvarSlett
  18. Kvitvinseddik kjøpt, kvitlauk på glas. Gler meg til å bruke det i matlaging. Eg tenke litt, at eg spare arbeid på andre måltid med dette. Peanøttkonfekten står i kjøleskapet og. Dette e kjekt!

    SvarSlett
  19. Håper det ble bra Martita :)

    SvarSlett
  20. Hei!

    Jeg eeeelsker marinert hvitløk! <3

    Men jeg lurte på en ting, jeg liker at de er crispy, går det ann å få til det med å redusere koketiden? Eller blir de for sterke eller noe da? Rå hvitløk er jo ganske sterkt!

    Noen tips til krydder? Vil prøve å etterlikne "chilimarinert hvitløk" fra butikken!

    Hilsen Gina

    SvarSlett
  21. Jeg ville prøvd. Kanskje fjerne skallet før en kjapp forvelling, og så skylle dem godt i kaldt vann etter koking, så kokeprosessen ikke fortsetter inne i hvitløken etter at de er tatt ut av kokevannet. Men nå bare spekulerer jeg altså. Har ikke prøvd dette selv.

    Jeg husker ikke hvordan sånne chilimarinerte hvitløk smaker. Men masse chili er jo selvfølgelig obligatorisk. Og kanskje ørlittegrann sukrin for å runde av den sterkeste smaken?

    SvarSlett
  22. Hvor lang holdbarhet er det på marinert hvitløk? :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails