tirsdag 8. mars 2011

Kremet kinakål (kinakål i carbonarasaus)

Jeg er blitt helt hekta på dette tilbehøret. Superenkelt og supergodt og passer supert til for eksempel en nakkekotelett. Inspirasjonen er hentet herfra, men jeg har valgt å lage sausen fra bunn fremfor å ty til Toro.3 eggeplommmer

1 dl fløte

4 toppede ss revet parmesan

en neve hakket bladpersille

salt & pepper

1/2 - 1 kinakål i strimler

evt. noen svarte olivner til pynt
________________________________________________________________________________

Ha eggeplommer, fløte og parmesan i en kjele. Varm opp under konstant røring til sausen tykner. Det går fort.

Smak til med pepper og evt. litt salt.

Tilsett persile og kinakål. Har sausen blitt for tykk kan du også spe med ørlittegrann fløte, men vær forsiktig, kinakålen slipper litt fuktighet når den blir varmet opp.

Vend kinakålen godt inn i sausen til all kålen er dekket med saus. Rør forsiktig rundt til kinakålen er varm og har begynt å falle litt sammen.

Strø evt. litt svarte oliven over før servering.Her er kinakålen servert til en stekt nakkekotelett godt krydret med salt, pepper og timian.

21 kommentarer:

 1. Ser kjempegodt ut! Middag i dag! Takk for mange supre oppskrifter, du er et geni!

  SvarSlett
 2. Hei! Dette skal jeg prøve, jeg er litt " redd" for carbonarasausen, har en tendens til å bli eggerøre, men må bare være forsiktig.
  Jeg syns bloggen din er utrolig inspirerende.
  Og skal lete i oppskriftene dine når jeg skal ha årets "gourmetkveld" med venninner.
  Har du noen favoritter når det gjelder en tre-retters meny?
  Mvh Cathrine
  Ps du må ikke svare hvis du syns det blir masete. Full forståelse for det.

  SvarSlett
 3. @ ehe: Tusen takk!

  @ Cathrine: Så hyggelig å høre at du finner inspirasjon hos meg. Du må ikke være redd for carbonarasausen. Bare rør hele tiden mens den varmes forsiktig opp, så går det bra. Har ikke tid til å bla opp noen forslag til deg nå på middag (er på jobb). Men kanskje jeg har noen ideer i kveld :)

  SvarSlett
 4. Heisann - se her, kanskje kinakål kan få et innpass i kjøkkenet mitt igjen - den fikk reisepass sammen med rosa dressing for mange år siden. Dette så jo bare digg ut- kjenner på det at det trengs tilbehør alternativ. Brokkoli og blomkål er kjempgodt, men forandring fryder.

  SvarSlett
 5. Hehe, ja ikkesant! Jeg tror ikke jeg har kjøpt kinakål på mange år, før jeg kom over denne oppskriften. Jeg tror kinakål også kan være ganske alright i wok. Jeg er ikke i mot en aldri så liten renessanse for kinakålen, bare jeg slipper den i salat med rosa dressing ;)

  SvarSlett
 6. Mmmm, dette skal definitivt prøves!

  SvarSlett
 7. Nam! Skal prøves. Og kinakål i varme retter er bare helt supert, men har også hatt det litt anstrengte forholdet til det etter å ha spist salater med den der rosa sausen... Kinakål er altfor fast til å ha i salat, man blir jo aldri ferdig med å tygge..

  SvarSlett
 8. På forhånd tusen takk.
  Ikke no stress- middagen er neste lørdag.
  Men blir superglad for forslag.

  SvarSlett
 9. Haha, virker som om alle har et litt traumatisk forhold til kinakålen.

  SvarSlett
 10. En rätt helt i min smak.

  SvarSlett
 11. NAM! Dette må jeg lage en gang. Jeg har ved flere anledninger hatt lyst på spagetti carbonara, Og det ikke fordi jeg savner spagettien, men carbonara sausen. Gleder meg allerede til å smake! :)

  SvarSlett
 12. Denne laget jeg til middag i dag sammen med mine pepperonikjøttboller med ost.

  Ble virkelig positivt overasket over hvor godt det var! Så dette blir helt klart en gjenganger. Kjøttbolleoppskrifta ligger ute på forumet om du vill prøve den:)

  Nannah

  SvarSlett
 13. @ Jimmie: Bra å høre :)

  @ Linn: Carbonarasaus er jo så lavkarbo som det kan få blitt, så det er jo bare å kjøre på!

  @ Nannah: Så bra at du likte det. Denne har allerede blitt en gjenganger hjemme hos meg. Pepperonikjøttboller med ost høres supergodt ut, så de skal jeg definitivt sjekke ut.

  SvarSlett
 14. @ Cathrine: Så var det disse middagstipsene da... Jeg synes det er vanskelig å gi gode råd, når jeg ikke kjenner gjestene dine. Det er så avhengig av smak og behag, antallet gjester, budsjett og mange andre ting.

  Når det gjelder forrett vil jeg anbefale den laksesuppa som jeg kommer til å poste i løpet av dagen i dag. den var supergod, og kan funke bra som forrett om du lager små porsjoner. Ellers har du de fylte portobellohattene som er et bra vegetarisk alternativ, røkelaks tartar som er enkle å lage god tid i forveien, spinat og avocadosalat med scampi som er en av mine salatfavoritter, eller disse krabbekakene med paprikadip, som også er veldig gode.

  Hovedrett er vanskeligere. Hva med å gå for en helstekt oksefilet eller lammefilet eller lignende? Jeg har ikke lagt ut oppskrift på det. Men det er bare å google det. Er mange bra oppskrifter på ulike blogger. Det er jo enkelt og godt når man skal lage middag til mange. Til tilbehør kunne man hatt for eksempel fløtegratinerte jordskokker, og en god saus.

  Til dessert er jeg veldig glad i de konfektaktige browniesene med krem og bringebær. Sitronfromasjen er en veldig frisk avslutning på et ellers tungt måltid. Eller hva med Panna Cotta?

  SvarSlett
 15. Tusen tusen takk for gode innspill!
  Jeg er så heldig å ha altspisende og matglade gjester. Jeg liker å prøve nye ting på disse kveldene for å utvide repetoiret.
  Jordskokk har jeg f.eks aldri brukt, heller aldri laget panna Cotta, så skal nok prøve det. Gleder meg til å sette sammen en LCHF treretters meny, det har jeg så langt ikke gjort. Tre ord på snei, du er grei!
  Hilsen cathrine

  SvarSlett
 16. Dette var virkelig spennende tilbehør Frida :-D Skal testes!!

  SvarSlett
 17. Mmmm NAM - hadde kinakål for første gang på årtider SÅÅååå godt dette -absolutt en ny favoritt -har bare et problem - hva skal jeg bruke alle eggehvitene jeg kommer til sitte igjen med ;))

  SvarSlett
 18. @ Cathrine: Bare hyggelig! Og masse lykke til med middagen. Moro med gjester som er vant til å teste ut nye ting.

  @ Janicke: Ja, kan fint anbefale denne :)

  @ Makronella: Eggehviter er et tilbakevenende problem altså. Det eneste jeg kan komme på å lage av eggehviter er desserter. Og det har jeg i grunn ikke så ofte på menyen, så jeg har gitt opp å ta vare på eggehviter for senere bruk. Jeg har allerede fryseren full. Det er jo fint at de lar seg fryse i det minste.

  SvarSlett
 19. Dette så helt himmelsk godt ut! *Noterer ned*

  SvarSlett
 20. Kjempegodt! Jeg lover ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails