fredag 19. februar 2010

Spinat og Avocadosalat med Scampi

(dette var en av de første oppskriftene jeg postet, men synes den fortjener en relansering nå som jeg endelig har fått tatt bilde)

Denne oppskriften er inspirert av Nigella. Det er uten tvil den beste salaten jeg vet om. Sesamoljen gir salaten en "nøttete" smak.

 

et par never fersk babyspinat

1/2 avocado

1-2 stilker vårløk

en liten neve kokte scampi

et dryss ristede gresskarkjerner

saften av 1 lime

revet limeskall

sesamolje

hakket hvitløk

hakket chili

salt & pepper
____________________________________________________________________

Mariner scampiene i halvparten av limesaften litt sesamolje, limeskall, hvitløk og chili. De bør marineres i minst et par timer, og gjerne natten over om du har tid.

Legg babyspinaten i bunn av tallerknen. 

Grav biter av avocadoen ut med en teskje og legg over spinaten. 

Hakk vårløken og strø øver salaten. 

Stek scampiene kjapt og strø dem over salaten.

Bland resten av limesaften og sesamoljen, salt og pepper til en dressing. Hell dressing over salaten.

Strø gresskarkjerner over til slutt.

2 kommentarer:

  1. Dette er jo utrolig bra! Fantastiske fristende oppskrifter! Hvorfor har jeg ikke sett dette før? Hvem vil vel ikke spise dette? Vi kjører lavkarbo i familien og er superfornøyd, men nå er det kjempeflott med inspirasjon og noen nye oppskrifter. Man kjører jo lett på det samme og blir litt lei. Men her er hjelpen! Yess! Tusen takk! HIlsen Placebo

    SvarSlett
  2. Oi, tusen takk for entusiastisk tilbakemelding. Stas! Lykke til videre med lavkarbo i familien :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails