fredag 22. oktober 2010

Arabisk Gryte

Deilig gryte med nydelig kryddersmak. Originaloppskriften er funnet på  klikk.no.


 
Til 6 personer



1,5 kg grytekjøtt av okse med bein (evt. 1,2 kg grytekjøtt uten bein i terninger)

3 ss olje

1 ts sort pepper

1 ts spisskum

1 ts kardemomme

1 ts gurkemeie

1 ts kanel

1 ts salt

6 fedd hvitløk, finhakket

1 ts sukrin

0,5 l yoghurt naturell

2 ts tomatpuré
__________________________________________________________________________________

Sett ovnen på 200 grader.

Brun kjøttet i olje og legg det i en ildfast form.

Bland de andre ingrediensene og hell alt over kjøttet. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovn på 200°C i 1 1/2 time.

Server for eksempel med blomkålris og/eller rå grønnsaker. Agurk, paprika og stangselleri i biter passer bra.






4 kommentarer:

  1. Dette ser jo upåklagelig godt ut. Jeg digger okse og kanel!

    SvarSlett
  2. :-) Ser utrolig godt ut som alltid!!!!

    SvarSlett
  3. Werner: Jeg også! Kanel er et fantastisk krydder til både oksekjøtt og lammekjøtt synes jeg. Prøver å bli flinkere til å bruke det.

    Janicke: Takk:)

    SvarSlett
  4. Må bare støtte opp om Janicke:)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails