lørdag 21. januar 2012

Lavkarbo lasagne

Oh yes! Dette var lasagnen sin det! Nå er jeg mett og salig etter den beste lavkarbolasagnen noensinne. Kors på halsen! Alt takket være lavkarbopasta-feberen som herjer på skandinaviske blogger om dagen.
Kjøttsausen

1/2 - 1 pakke bacon i terninger

400 g kjøttdeig

1 stor gul løk - finhakket

2-3 fedd hvitløk - finhakket

smør til steking

1 boks hermetiske tomater

2-3 ss tomatpuré

1-2 ss kalvefond/grønnsaksfond

1 ss worcestershiresaus

1 ss rødvinseddik (eller en liten klunk rødvin om du har noen rester)

1/2 ts timian

1 ss oregano

(evt. finhakket sellerirot, paprika, stangselleri og/eller sopp)


Lasagneplater

4 egg

125 g kremost

1/2 dl fiberhusk


Ostesaus

2 dl fløte

4 dl revet ost (gjerne en blanding mellom parmesan og vanlig gulost)

revet muskat

hvitpepper

salt (dersom du ikke har brukt parmesan)

ekstra ost til gratinering
_______________________________________________________________________________


Tilberedning av kjøttsausen

Stek bacon i en stekepanne og ha det i en kjele.

Stek løken i fettet etter baconet til løken er myk. Ha hvitløken i sammen med løken mot slutten av steketiden til løken. Ha løk og hvitløk i kjelen sammen med baconet.

Ha evt. mer smør i stekepanna om nødvendig og stek kjøttdeigen. Ha tomatpureen i kjøttdeigen og stek sammen med kjøttdeigen på slutten av steketiden til kjøttdeigen. Ha kjøttdeigen over i kjelen sammen med løken og baconet.

Tilsett alle de andre ingrediensene i kjelen og kok opp. La alt sammen koke i minst en halv time - helst lenger. Jo lenger, dess bedre faktisk. På slutten kan smake om det er nødvendig å salte. Både bacon og fond inneholder salt, så for min del pleier det ikke være nødvendig.Tilberedning av lasagneplater

Sett ovnen på 150 grader.

Visp sammen egg, kremost og fiberhusk (jeg kjører det sammen i blenderen). La svelle i 10 minutter. Etter at røra har fått svelle skal den ha konsistens omtrent som vaniljekrem.

Det er stor forskjell på de ulike fiberhuskmerkene, og noen merker tykner deigen mer enn andre. Det kan derfor være lurt å holde litt igjen på fiberhusken (halvparten) første gangen du lager pastaen for å sjekke om du trenger mindre fiberhusk enn det som står i oppskriften.

Bre røra tynt utover på en bakepapirkledd stekeplate. Ta et nytt ark bakepapir og smør et tynt lag olivenolje på den ene siden. Legg dette bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot eggeblandingen og bruk fingrene til å spre røra enda tynnere utover mellom de to lagene med bakepapir.

Sett plata inn i ovnen, og la steke i 10 minutter.

Når lavkarbopastaen er ferdig stekt kan du dra det øverste bakepapiret forsiktig av. La pastaleiven avkjøles før du drar den av det underste laget bakepapir.

Skjær pastaleiven i passe store lasagneplater.Tilberedning av ostesaus

Kok opp fløten og la den koke til den har redusert til 2/3 - 1/2 av opprinnelig mengde. Bland osten ned i fløten, og rør rundt til osten er helt smeltet sammen med fløten. Vær litt forsiktig med mengden parmesan. Du bør trolig ikke bruke mer enn 1/3 parmesan, da parmesanen gjør at lasagnen blir salt. Smak til med muskat og hvitpepper.


Når både kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus er ferdig skal lasagnen monteres. Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis, og strø revet ost på toppen. Stek lasagnen på 200 grader i ca. 20 - 30 minutter, eller til osten på toppen begynner å bli gylden.

Server for eksempel med salat ved siden av.
55 kommentarer:

 1. Skal lage denne da jeg savner lasagne...ser veldig god ut!!Min kjøttsaus lager jeg slik:1/3 kjøttdeig,1/3 raspet sellerirot/gulerot og 1/3 finhakket el raspet løk,hvitløk etter smak,hermetisk tomat og tomatpure,buljong.Det hele kokes inn til tykk suppe og krydres med oregano...

  SvarSlett
  Svar
  1. Da håper jeg du også blir fornøyd med lasagneplatene :) Høres ut som en god lasagnesaus. Godt med mye grønnsaker i. Jeg bruker av og til en halvliter grønnsaksjuice som får koke inn i sausen. Det blir også utrolig godt :)

   Slett
 2. Ja, LC-pastan var verkligen så fantastisk i lasagne, man trodde knappt det var sant faktiskt. Vi längtar redan till att göra den igen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Enig! Blir ikke lenge til neste gang det blir lasagne igjen her i huset heller :) Hurra!

   Slett
 3. Denne skal absolutt prøves! Kanskje jeg skal prøve å lure kjæresten min, som er motstander av alt lavkarbo;P Smaker denne virkelig som vanlig pasta i lasagnen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare sørg for at platene er tynne nok. Du kjenner nok forskjell om du kjenner etter. Den er liksom ikke like "kompakt" som vanlig pasta. Men om han ikke vet det på forhånd, så spørs det om han merker noe. Det hadde vært et interessant eksperiment ;)

   Slett
  2. Mannen min er ikke no lavkarbo mann og han gleder seg allerede til neste gang. Viktig med tynne nok "plater" :-) Denne kan du servere uten å si noe og det er nok ikke sikkert at noen kjenner det :-) Gled deg!

   Slett
 4. Klarer knapt vente til å få prøvd denne oppskriften!! Elsker lasagne!!

  SvarSlett
 5. Dette var en kjempegod måte å prøve ut den nye lavkabopastaen på. Skal teste det ut, men det blir ikke denne helga, for vi har spist pai etter oppskrift fra Hexeberg si kokebok.

  SvarSlett
 6. Prøvde denne. Ble veldig god, kanskje litt salt. Hadde muligens for mye parmesan i. Får ta litt mindre neste gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, parmesanen kan være skummel sånn sett. Jeg setter inn en setning i oppskriften om at man skal være litt forsiktig med parmesanen :)Bra at det smakte i alle fall :)

   Slett
  2. Jeg satte inn en setning om at man nok ikke bør bruke mer enn 1/3 parmesan i sausen. Da tror jeg man bør være trygg. Husker du hvor mye parmesan du brukte?

   Slett
 7. Måtte lages igjen i dag, og du, ideen med bakepapir var jo genial!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, det blir ikke lenge til jeg lager den igjen heller :) Og ja, det bakepapiret gjør det litt enklere å få platene tynne nok :)

   Slett
 8. Bare så du vet det, Frida er du skyld i middagen her i dag ;) Denne lasagnen så utrolig fristende ut så jeg satte i gang. Må si pastaen alene minner meg sterkt om pannekakene jeg lagde i starten av lavkarbo eventyret. Spent på åssen det blir når alle smakene smelter sammen - Står i ovnen nå så slipper vente så veldig lenge :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det jeg vil kalle god innflytelse ;) Den pannekakesammenligningen var ikke så dum. Håper du blir fornøyd med det ferdige resultatet. God middag!

   Slett
  2. Det var Kjempegod lasagne, tror kan være enig i at det er beste lasagne jeg har spist av lavkarbo variant. Så denne "pastaen" skal lages igjen - spesielt til lasagne

   Slett
 9. Har ennå ikke fått testet oppskriften.. Leste på lavkarbo.no at pastaen godt kan fryses :-) Tenker det kan være greitt å lage en liten porsjon og ha på lur i fryseboksen :-D

  http://sjelemat.blogspot.com/

  Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tove! Ingen dum ide å fryse ned til senere bruk. Hvis man legger litt matpapir mellom platene, slik at de blir lette å få fra hverandre mens de fortsatt er frosne, så får man tint dem superfort også. Eller kanskje det ikke er vits å tine dem en gang før de legges i lasagnen.

   Slett
 10. Denne ble også mat hos meg på lørdag. Jeg måtte kjempe med pastaen, hos meg ble deigen tykk på 1 2 3 selv ikke med alt i. Men det gikk.

  Kjøttsausen ble 95% lik, hadde ikke tomat puree, men ellers alt annet. Nydelig.

  I ostesausen brukte jeg CF og ikke fløte, er ikke helt venner med den Østerriske fløten nemlig. Cheddar og parmesan setter nydelig smak på sausen.

  Ble utrolig nydelig. Ble middag til meg og min mor samt 7 lunsj porsjoner, 6 i frysen og en fortært i dag. NYDELIG!!!

  SvarSlett
 11. Tak for en fantastisk opskrift. Jeg er mæt og glad! Lige hvad jeg har havde brug for efter en travl og kold dag

  SvarSlett
 12. @ Line: CF må jo funke akkurat like bra som fløte :) Så bra at det ble suksess!

  @ klumme: Hurra!

  SvarSlett
 13. Knallgod lasagne!! Er forholdsvis ny i Lavkarbo-verdenen, men med sånne oppskrifter så blir jo dette bare himmelen. Tilogmed sønnen og kjæresten som er relativt kresne, spørte om dette kunne bli lørdagstradisjon:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra Tina! Gøy å høre :) Masse lykke til med det nye kostholdet!

   Slett
 14. Hei! Gleder meg til å prøve denne oppskriften, men lurer på hvor mye 1 pakke bacon er ? Er det bacon i skiver, ferdige baconterninger eller i helt stykke? De kan uansett variere stort i mengde!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg pleier å bruke en pakke ferdig skivet bacon, som jeg kutter opp i småbiter. En sånn pakke pleier vel ligge på mellom 100 og 150 g. Det går sikkert like fint å bruke tilsvarende mengde bacon i ferdige terninger.

   Slett
 15. Denna SKAL lages, må bare få kjøpt inn ingrediensan, glede mæ :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du god grunn til å glede deg ja ;)

   Slett
 16. prøvde denne lasagnen på mandag! Helt utrolig nydelig! utrolig mettende så jeg er sikker på at vi kan få minst 3-4 middager ut av denne med salat ved siden av! :)

  Hvordan er det best å varme den opp igjen? I ovn eller bare ta den i en kjele?

  SvarSlett
  Svar
  1. Yay! Så bra at du er fornøyd! Ja, den er veldig mettende. Masse ost vettu. Når det gjelder oppvarming så vet jeg ikke helt hva som funker best av ovn og kjele. Jeg har brukt microen.Hvis jeg ikke hadde micro ville jeg kanskje ha prøvd å dekke til formen med aluminiumsfolie (for at lasagnen ikke skal tørke ut) og varmet opp i ovn.

   Slett
 17. FANTASTISK GOD!! Ny favoritt uten tvil:-) Alle i familien elsket denne, så tommel opp til deg!

  SvarSlett
 18. Så gøy å høre Sissel!

  SvarSlett
 19. Hei!

  Tuuuusen takk for tips!
  Jeg har aldri spist lasagne før, men denne synes jeg var knallgod! Jeg droppet den ostesausen siden jeg ikke tåler ost så godt, men var knallgod uansett. Denne kommer jeg definitivt til å lage en gang i uka fremover :)

  Elsker rett og slett bloggen din, så mange fine og gode tips, jeg blir definitivt inspirert :) og har allerede planlagt å ha mange av deesertene til helgene som kommer, så lørdagskosen er ihvertfall reddet :)
  Fortsett den gode jobben.

  Ha en fortsatt strålende dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, tusentusentakk for en veldig hyggelig kommentar. Jeg blir jo så glad når jeg få høre at noen finner inspirasjon her på bloggen. Lykke til med dessertene :) Og god helg!

   Slett
 20. Laget denne i dag,og den var FANTASTISK god !! :-) Tusen takk for at du deler så flotte oppskrifter !

  SvarSlett
 21. Åh! Stas å høre at du likte den! Tusen takk for hyggelig kommentar! God helg til deg!

  SvarSlett
 22. Hvor mange gram karbohydrater er det i denne retten? så veldig godt ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Erik. Antallet karbohydrater har jeg ikke regna på. Det kan ikke være de store mengdene :)

   Slett
 23. Hei! :) jeg prøvde megpå denne oppskriften i dag, men min ble kjempebløt og ble om til en stor suppe i ovnen, selv om jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke... Har du noen tips til å forhindre det? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å nei! Det var ikke bra. Det eneste jeg kan tenke meg er at kjøttsausen kan ha vært for flytende? Da må den i så fall koke lenger, så den koker inn, før du har den i den ildfaste formen.

   Slett
 24. Hei, om du skal steke platene med papir i begge ender??
  Morten.H

  SvarSlett
 25. Nydelig lasange!Dette var gøy!

  SvarSlett
 26. Elsker denne oppskriften! Har ikke laget den som lasagne, men som kjøtt gryte og så har jeg brokkoli/blomkålmos ved siden :-) nydelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. God ide! Det kan jeg tenke meg blir en god kjøttgryte :)

   Slett
 27. Lasagne er en rett jeg aldri har vært spesielt begeistret for, men samboer overtalte meg til å lage hjemmelaget og så lage meg en ny mening. Nå er jeg litt hekta, og leter stadig etter nye og bedre måter å lage den på. Denne ser fantastisk ut! Selv pleier jeg å koke kjøttsausen med laurbærblad og et par nellik-spiker, som jeg plukker ut før jeg har det i formen, og ostesausen får seg også et laurbærblad etter at den er ferdig kokt og står og hviler i noen minutter. Dette er absolutt å anbefale, og det er så enkelt å legge til :D Det hever smaken uten å salte :D

  Takk for suuper blogg, har laget mye av oppskriftene dine, og de skuffer aldri!! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar og godt tips. Laurbærblad og nellikspiker høres ut som et veldig godt tillegg. Det skal jeg prøve neste gang.

   Slett
 28. Jeg er så mett at jeg holder på å dø! Takk for oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehehe, ja dette er mettende mat :)

   Slett
 29. Wow! Denne var nydelig! :) Akkurat lagd denne, og det er helt klart en ny favoritt! Var det ikke for at vi begge visste dette var lavkarbo hadde vi aldri gjettet det.. Takk for (nok en!) herlig oppskrift!!

  SvarSlett
 30. skikkelig god lasagne ble det :) tusen takk for oppskriften. denne kommer til å bli laget en gang i uken.

  SvarSlett
 31. Hvor Mangen gram er denne lasagnen siden man skal ete 15 g karbo for dagen?

  SvarSlett
 32. Veldig glad for at denne bloggen fremdeles ligger ute. Bruker den svært jevnlig.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails