tirsdag 11. januar 2011

Pølsefrittata med squash og soltørkede tomater

Frittata er godt, enkelt og passer perfekt både til frokost, lunsj, og som en enkel middag. Frister ikke denne frittataen, så kanskje du lar deg friste av de tidligere frittataene mine med spinat og sopp, eller blomkål og urter?



1/2 stor squash - i biter

1/2 rød løk - i skiver

3 fedd hvitløk - finhakket

3 - 4 soltørkede tomater

smør/olje til steking

6 egg

salt & pepper

en neve finhakkede urter (for eksempel bladpersille, gressløk og/eller timian)

2 pølser av god kvalitet (for eksempel fra jacobs utvalgte)

en neve parmesanost
_________________________________________________________________________________

Stek squash, løk, hvitløk og tomater i en stekepanne til løken er blitt myk.

Visp sammen egg, salt, pepper, urter og halvparten av parmesanen og hell over løkblandingen i panna. Vær forsiktig med saltet. Husk at både pølsene og parmesanen tilfører saltsmak.

Hvis du ikke har en stekepanne du kan sette i ovnen legger du heller løkblandingen i en smurt ildfast form og heller eggeblandingen over i den ildfaste formen.

Legg pølsebiter over eggeblandingen, og strø resten av parmesanosten over.

Stek i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter, eller til eggene har stivnet.

Frittataen kan spises både varm, lunken og kald. Gjerne med litt salat og dressing ved siden av.




...

8 kommentarer:

  1. Denne lager jeg i kveld, bare med krydderskinke i stedet for pølse, da det var det jeg hadde tilgjengelig i kjøleskapet. Ellers var det faktisk tilgjengelige ingredienser. Gleder meg til resultatet! Det så nemlig RÅGODT ut! :)

    SvarSlett
  2. Oi, det var kjapt levert! Flaks at du hadde alle ingrediensene da. Og det blir sikkert like godt med skinke. Håper den blir like god som du håper :)

    SvarSlett
  3. Hvilke stekepanner kan man ha i stekeovnen?

    SvarSlett
  4. Stekepanner som ikke har deler (håndtak) som er laget av materialer som kan smelte (som plast) eller begynne å brenne (som tre). Eller stekepanner som du kan ta av håndtaket på før du setter den i ovnen.

    SvarSlett
  5. Dette så godt ut! Tror faktisk aldri jeg har smakt frittata, må prøves :-)

    SvarSlett
  6. Det må du da! Det er jo ikke akkurat så fryktelig mye annerledes enn en litt tykk panneomelett. Men så lenge man skal lage omelett til mer enn en person av gangen, så er det veldig mye lettere å lykkes med frittata.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails