mandag 17. januar 2011

Cæsarsalat med kylling


Den klassiske cæsarsalaten består kun av salat, dressing, parmesan og krutonger, og ble kreert av den italienske kokken Cæsar Cardini, som drev en restaurant i Mexico for rundt 75 år siden. Og siden den gang har cæsarsalaten visstnok rukket å bli verdens mest spiste salat. Ikke verst.

I denne oppskriften har jeg kutta ut krutongene, og heller tilsatt krønsj med sprøstekt bacon. Dessuten har salaten fått følge av kylling, for at den skal bli mer mettende.

I oppskriften er det nok salat til to porsjoner, og nok dressing til fire. Jeg har gjort det på den måten fordi jeg alltid lager dobbel porsjon med dressing når jeg lager cæsarsalat. Overskuddsdressingen setter jeg i kjøleskapet, slik at jeg kan kjøre en ny runde med cæsarsalat et par dager senere. Når man først har dressingen er det jo hvor enkelt som helst og slenge sammen en salat.


Salaten (nok til to)

100 g bacon

1 stk romanosalat ,vasket og tørket

50 g parmesan i tynne skiver

2 små kyllingfileter i biter

salt & pepper


Dressingen (nok til fire):

4 eggeplommer

2 hvitløkbåter

5 ansjosfileter

1 ss dijonsennep

0,4 dl sitronsaft, presset

2 dl olivenolje, extra virgin

1/2 ss worchestershiresauce

50 g revet parmesan

salt & pepper

evt. sukrin
________________________________________________________________________________

Pass på at alle råvarene til dressingen har samme temperatur ellers vil den kunne skille seg. Kjør alle ingrediensene til dressingen i en kjøkkenmikser, smak til med salt og pepper og evt. sukrin hvis du synes det er nødvendig. Selv synes jeg ikke det er nødvendig med noe salt. Både parmesan og ansjos tilfører saltsmak.

Stek baconet i stekepanna til det er sprøtt. Legg baconet til siden mens du steker  kyllingen i baconfettet. Tilsett evt. ekstra olje/smør i panna om nødvendig.

Riv romanosalaten i passe biter. Bruk en bolle og bland salat og halvparten av dressingen godt. Fordel salaten på to tallerkner. Strø bacon, kyllingbiter og tynne parmesanskiver over salaten og server.
For variasjon kan du godt ha for eksempel ha kokte egg, tomater, oliven og/eller agurk i salaten. Men personlig synes jeg salaten blir best med færrest mulig ingredienser.

10 kommentarer:

 1. Den dressingen har jeg aldri laget selv. Dette skal jeg lage for elsker cæsarsalat!!

  SvarSlett
 2. Ja, da er det på tide at du prøver å mekke sjøl. Det bør kanskje sies at jeg opplever at dressingen blir litt ulik fra gang til gang (sikkert forskjellig smak på ingrediensene etter hvilket merke osv), så her er det viktig å smake og evt. justere. Også finnes latmannsvarianten, som jeg må innrømme at jeg oftere går for, hvor du bare bytter ut eggeplomme og olje med majones.

  SvarSlett
 3. Hei, hva spiser du når du får lyst på noe søtt? Min første bursdag på LCHF kosthold nærmer seg og hadde vært gøy og kunne servert en kake el. som både smaker "ordentlig kake" og som er lov på LCHF kosthold. Finnes det noe sånt?:) Har lenge lett etter en nøttekake med sukrin f.eks., men har ikke funnet noen oppskrifter.

  SvarSlett
 4. Se på alle oppskriftene i denne bloggen kategorisert under "dessert". Der finner du både desserter og kaker. Jeg anbefaler særlig brownies-kaka og squashmuffins. Squashmuffinsene kan også bakes som kake. Jeg tror også jeg har sett en nøttekakeoppskrift på lavkarbo.no.

  http://lchf-bloggen.blogspot.com/search/label/dessert
  (husk at du trykker "eldre innelgg" når du har scrollet helt ned for flere oppskrifter. Det er tre sider med dessertoppskrifter).

  SvarSlett
 5. Bruker du vanlige norske ansjoser eller italienske, og hvor får man evt tak i det siste? Det ser godt ut!

  SvarSlett
 6. Jeg burde bruke italienske, som i originalen. Men har jeg brukt de norske. Det er vel ikke samme fisken en gang? Skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig å få tak i den italienske varianten.

  Gutta på Haugen burde være et hett tips eller?

  SvarSlett
 7. En av mine favoritter! Enda mer latmannsvariant er å bruke Cardini´s Original Caesar Dressing, veldig god og bare 1 g karb.

  SvarSlett
 8. Det er jo slettes ikke verst :)

  SvarSlett
 9. åh, du har så mange gode oppskrifter :)
  takk for at det finnes sånne som deg som deler :)
  fant en link til hamburgerbrødene dine på lavkarb.no og har har lagt den videre ut på bloggen min, håper det er greit.

  SvarSlett
 10. Tusen takk for en hyggelig kommentar. Selvfølgelig kan du viderebringe oppskriften på hamburgerbrødene på bloggen din. Det er jo bare stas for meg vet du.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails