mandag 8. februar 2010

Frittata med spinat og sopp

Frittata er en italiensk omelett, som regel med grønnsaker og ost. Mens vanlig omelett lages ferdig i stekepanna, så blir frittataen gjort ferdig i stekeovnen. Jeg synes det er mye enklere å få til en vellykket frittata enn en vellykket omelett fordi man slipper problemet med at omeletten blir alt for godt stekt i bunn, samtidig som at den fortsatt er flytende på toppen. Dette sier kanskje mer om mine omelettstekeevner enn vanskelighetsgraden av å lage omelett. Men hvorfor gjøre det vanskeligere enn det er, når man likegjerne kan lage frittata?

Denne oppskriften holder til fire porsjoner som frokost, og til to som middag.


6 egg

1 1/2 dl sopp av valgfri type i skiver

2 1/2 dl frisk spinat

1/2 løk i skiver 

1 lite hvitløksfedd - finhakket 

salt og pepper

1-2 ss smør

1/2 dl revet parmesan (eller smakssterk gulost)

evt. litt stekt bacon i terninger til garnityr
___________________________________________________________________

 Stek løk, hvitløk og sopp lett i smør i en stekepanne. Tilsett deretter spinaten og stek videre til spinaten har falt sammen. Smak til med salt og pepper. Visp sammen eggene og halvparten av osten. Hell over grønnsakene i pannen. Strø resten av osten over. Sett stekepannen inn i ovnen på 225 grader og la steke i ca 15-20 minutter, eller til frittataen har fått farge og eggene er stivnet.

Hvis du ikke har en stekepanne som tåler å stå i stekeovnen kan du smøre en ildfast form eller en paiform, legge grønnsakene i formen og deretter følge samme prosedyre som beskrevet over.

 
 
 Ikke no vits å være gnien på baconet nei. 

8 kommentarer:

 1. Hei

  Snublet tifeldigvis over denne fantastiske matbloggen etter et fritatta-søk. Som sendt fra oven på mitt mest mat-leie :) Mye spennende oppskrifter her!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg håper oppskriftene kan bidra med å knuffe deg ut av matleiheten :)

  SvarSlett
 3. Det blir denne til middag hos oss i dag. Takket være deg...

  SvarSlett
 4. Denne har jeg også siklet på hele uka. Lenge siden jeg har laget den. I morgen kanskje... God middag til deg Hilja :)

  SvarSlett
 5. I dag har jeg lura veeeeldig på hva jeg skulle bruke den friske spinaten jeg har hatt liggende i kjøleskapet siden fredag, til. Burde jo ha tenkt på å gå inn hit og titte tidligere:D Ble salat med spinatblander i dag, men denne skal jeg helt klart lage med resten i morgen. Ser deilig ut.

  Elsker denne bloggen.

  SvarSlett
 6. Hehe, skjønner hva du mener. Jeg digger spinat, men klarer aldri å bruke den opp før spinatrestene plutselig ligger i en mystisk gugge i posen sin. Men dette er en god ide, Anneli. Veldig god frittata!

  Og takk! (smelt)

  SvarSlett
 7. Ja, den var bare helt super fantastisk! Spinaten ble sååå god i den og jeg ble helt forelska.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails