lørdag 27. februar 2010

Blomkålfrittata

Trikset som gjør denne enkle blomkålfrittataen så nydelig er at man karameliserer blomkålbukettene før man heller i eggeblandingen. Også alle de deilige friske urtene da selvfølgelig. Oppskriften har jeg funnet på vegetarbloggen herbivoracious, men som vanlig gjør jeg et par små justeringer slik at oppskriften passer meg.

 


For meg holder dette til 4 lunsjporsjoner eller 6 frokoster.


En god slump olje

En god slump smør

1/2 stort blomkålhode i mindre buketter

2-3 hvitløksfedd - finhakket

8 store egg

1/2 kopp kremfløte

1/2 kopp hakkede krydderurter (jeg brukte bladpersille og timian) 
 
saften av en halv sitron

salt & pepper

paprikapulver
_________________________________________________________________

Sett ovnen på 180 grader.

Varm olje og smør i en stekepanne. Når pannen er blitt ordentlig varm tilsetter du blomkålbukettene og en klype salt. Stek blomkålen til den er mør og karamelisert. Den skal ha godt med brune flekker på seg. Helt mot slutten tilsetter du hvitløken. Smak til med salt og pepper.

Sett stekepannen til siden.

Visp sammen egg, kremfløte, litt salt, urtene og sitronsaften. Hell eggeblandingen over blomkålen i stekepannen. Dryss litt paprikapulver over.

Sett stekepannen inn i stekeovnen og la det hele steke i ovnen i 30-45 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet. Du kan godt legge litt aluminiumsfolie over pannen dersom det ser ut til at frittataen blir for brun på toppen før den har stivnet helt.

Hvis du ikke har en stekepanne som tåler å stå i stekeovnen kan du smøre en ildfast form eller en paiform, legge blomkålen i formen og deretter følge samme prosedyre som beskrevet over. 

La kjøle av litt før du skjærer i frittaten. Denne er god både varm, lunken og kald. Garner for eksempel med krydderurter, sprøstekt bacon eller  paprikarelish.


2 kommentarer:

 1. Hei Frida!
  Har nettopp oppdaget bloggen din og må med en gang si at det er den beste LCHF-bloggen jeg har sett! Oppskriftene er både fristende og lekre, jeg får lyst å lage alt på en gang! Foreløbig har jeg bare laget ovnsstekt fleskepannekake, men flere blir det.
  Tusen takk for at du legger ut alle disse deilige oppskriftene!
  Beste hilsen fra Lisbeth

  SvarSlett
 2. Hei Lisbeth

  Tusen hjertelig takk for en veldig hyggelig tilbakemelding. Jeg er glad for å høre at du finner noe som frister.

  Klem fra Frida

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails