tirsdag 25. januar 2011

Kyllingklubber med dijon & timian

Deilige kyllingvinger. Originaloppskriften finner du her.


1/2 dl dijonsennep

2 ss finhakket sjalottløk

2 finhakkede hvitøksfedd

1,5 ss finhakket fersk timian

1/2 ts salt

1/2 ts grovkvernet pepper

800 g - 1 kg kylling overvinger (kan byttes ut med 4 store kyllinglår delt i to eller 8 kyllingklubber/overlår)

ekstra salt & pepper

2 ss olivenolje
_________________________________________________________________________________

Bland sammen dijon, sjalottløk, hvitløk, timian, salt og pepper. Smør kyllingvingene godt inn i blandingen. Sett dem i kjøleskapet og la dem marinere i et par timer.

Sett ovnen på 230 grader.

Dekk en langpanne med aluminiumsfolie og legg kyllingvingene utover langpanna. Dryss litt ekstra salt og pepper over, og risle en ss olivenolje over. Stek i 20 minutter.

Ta platen ut av ovnen og risle en ny ss olivenolje over. Skru temperaturen ned til 175 grader og stek i nye 10 minutter.

Ta formen ut av ovnen igjen, og risle stekekraften over kyllingen. Sett inn i ovnen og stek i nye 10 minutter, eller til kyllingen er blitt gylden og gjennomstekt. Bytter du ut kyllingvinger med kyllinglår, må du øke steketiden med 10-20 minutter.

La kyllingen hvile noen minutter før servering.
Her er kyllingen servert med ovnsbakt stangselleri.

8 kommentarer:

 1. Jeg er stum av beundring. Har aldri vært inne å kommentert her før, men er så utrolig glad for at din side finnes. Jeg får vann i munnen hver gang jeg er inne her, og har prøvd mange av dine fantastiske oppskrifter.
  Tusen, tusen takk for at du tar deg tid til å dele dette med alle oss fantasiløse.
  Mumse <3

  SvarSlett
 2. Hehe, Makronella. jeg må jo ta igjen litt med deg, du din fristerinne ;)

  SvarSlett
 3. @Mumse: Oi, tusen tusen takk for en kjempekoselig tilbakemelding. Det varmer veldig! Jeg blir så glad for å høre at jeg er med på å inspirere :)

  SvarSlett
 4. Å dette var en spennende variant!! Er nok ikke flink til å bruke dijonsennep, men har et glass i skapet!! Dette må nok testes for det ser jo helt himmelsk ut!!

  SvarSlett
 5. Jeg blir bare mer og mer glad i å lage mat med dijon. Den skarpe smaken forsvinner litt når man blander den med andre ingredienser, også får man bare en deilig sting av sennep. Diggdigg :)

  SvarSlett
 6. Oioi, det er virkelig godt jeg er mett i magen nå, ellers så vet jeg ikke helt hvordan det hadde gått!! For noen fantastiske oppskrifter!! Har kikket gjennom det meste nå, og NAM!! hehe :)

  SvarSlett
 7. Takk Charlotte. Så gøy å høre at det frister :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails