søndag 23. januar 2011

Hexebergs lavkarbobriks


Denne oppskriften er hentet fra Hexbergs kokebok. Jeg har ikke kjøpt boka selv, men etter å ha bladd litt i den kan jeg godt anbefale den videre til de som ønsker en enkel og grei kokebok. Det er ikke masse sære ingredienser, rettene ser lettlagde ut, og det er tydelig at oppskriftsforfatteren faktisk vet hva lavkarbo dreier seg om (i motsetning til en del andre lavkarbokokebøker jeg har sett der ute). Ellers er jeg vel enig med Cecilies anmeldelse av boka på Fristende Lavkarbo, i at den nok egner seg best til nybegynnere på lavkarbo.

Briksene ble gode. Jeg tror jeg må si at jeg personlig foretrekker solsikkebrødet (og alle avartene jeg etter hvert lager av det), fordi det har mer brødete konsistens. Briksene blir liksom en mellomting mellom brød og knekkebrød. Men briksene er helt overlegne på å gi metthetsfølelse. En eller to skiver, og man er mett i timesvis! Dessuten er de den første brødoppskriften jeg har postet (med unntak av knekkebrødene) som er fri for meieriprodukter. Det er jo også et pluss for mange vil jeg tro. Ja, også er de jo latterlig enkle å lage da.


5 egg

2,5 dl sesamfrø

2,5 dl solsikkefrø

2,5 dl knuste linfrø

2,5 dl hakkede valnøtter

1 ts salt
________________________________________________________________________________

Visp sammen egg og salt. Bland alle de andre ingrediensene i eggene og fordel røren utover en bakepapirkledt stekeplate. Stekes midt i ovnen ved 190 grader i 10-11 minutter.

Skjær briksene i ønsket størrelse etter litt avkjøling. Briksene er holdbare noen dager i kjøleskap, men kan også fint fryses.

Røra inneholder tilsammen ca 37 gram karbohydrater.Her er briksene servert med røkt makrellrøre på seg.

18 kommentarer:

 1. De ser gode ut :-D Barna her elsker flate brød som ligner knekkebrød. De liker best knekkebrød men jeg er noen ganger for lat til å lage det hehe

  SvarSlett
 2. Ja, kanskje de liker disse også da. De er inmari "tunge", men det hjelper kanskje å lage dem litt tynnere enn jeg laget dem.

  SvarSlett
 3. Jeg har også kommentert denne boka, du kan se det på bloggen min.
  Kommer nok til å prøve ut disse + noen oppskrifter til.
  Har bakt scones oppskriften med nøtter og ost, de var gode og et greit lite måltid i farta.
  Oppskriften fant jeg i Norsk ukeblad for noen uker siden.

  SvarSlett
 4. Takk for tips om din omtale Linda. Du skal ikke legge ut oppskriften på scones da?

  SvarSlett
 5. Har laga disse briksene, synes de smaker kjempegodt med smør og pålegg, f.eks. pølse eller ost. Men blir veldig mett bare av én, synes jeg.

  SvarSlett
 6. Ja, de er helt sjukt mettende! Blir mett så fort at det nesten er litt kjedelig. Men de er jo kjempepraktiske som mat i farta, når man bare vil bli mett i en fei.

  SvarSlett
 7. Mulig at jeg var litt streng i min bokanmeldelse, for det er nok sikkert mange som vil like boka.
  Det er jo en del oppskrifter jeg kommer til å prøve ut der!
  Vet ikke helt hva jeg forventet meg, men sikkert noe nytt ;O)
  Men så leser jo jeg mye på nett også da, har lært mye av andre bloggere og andre gode nettsider.
  Jeg er litt skeptisk til å legge ut oppskrifter i hensyn til copyright.
  Men kommer nok til å dele sconesoppskriften, i å med at jeg fant den i ukebladet.

  SvarSlett
 8. Du trenger ikke være redd for å dele andres oppskrifter. I følge norsk lov er det ikke copyright på oppskrifter. Det finnes en høyesterettsdom på det til og med. Det er bare copyright på bildene og teksten som ikke er en del av selve fremgangsmåten. Også regnes det som god kotyme å oppgi kilden til oppskriften da :) Klart, legger man ut alle oppskriftene i en kokebok, så blir det nok ikke så godt mottatt. Men en oppskrift fra boka, med link er både lov, og god reklame for den som har gitt ut boka.

  SvarSlett
 9. Denne oppskriften var helt super! Den var enkel og veldig god! Tusen takk!

  SvarSlett
 10. Den oppskriften prøvde jeg nå - helt suveren! Nam-nam! Tusen gjertelige takk! :-)

  SvarSlett
 11. Så bra at du likte den Elena :)

  SvarSlett
 12. sv: Du har nok helt rett! Var ikke klar over dette med muggsopp en gang jeg. Det er så mye man ikke vet om, men man lærer mens man lever :)

  Og disse briksene så jo bare fantastiske ut. Ingen grunn til å holde seg unna "brød" selvom man spiser lavkarbo! :D

  SvarSlett
 13. Jeg lager disse fast, men da i knekkebrødvariant. Jeg brer tynt utover plata og lar de stå i ovnen 40-60 min. på ca 150 grader med døren på gløtt ETTER at den opprinnelige steketida er over. Da blir de ordentlig knasete og deilige! Men pass på at de ikke blir brent :) Deigen er dessuten MYE lettere å jobbe med enn alle andre knekkebrødoppskrifter jeg har prøvd ;)

  SvarSlett
 14. Takk for tips. Jeg tror jeg kommer til å gå for den varianten neste gang. For jeg synes at de ble litt voldsomme. Kan fint tenke meg at de blir litt mindre mektige i knekkebrødformat. Jeg tenker at det er bedre å bli mett på pålegget enn på alle disse frøa.

  SvarSlett
 15. Tips: Reduser tørrvarene med 0.5 dl hver, finmal alt i blender - da får man tynne knekkebrød (stekes slik "Anonym" over skriver. Siste runde byttet jeg ut solsikkefrøene med gresskarkjerner - nam!

  SvarSlett
 16. Smart Lille Persille. Det skal jeg proeve neste gang.

  SvarSlett
 17. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails