mandag 10. januar 2011

Sopp bakt i hvitløkssmør

Digg tilbehør til for eksempel nakkekotteletter. Ikke glem å få med deg den deilige kraften som blir liggende igjen i bånn av den ildfaste formen. Den er halve moroa med dette tilbehøret. Deilig deilig deilig!

Oppskriften har jeg rappa fra Smitten Kitchen.


400 g aromasopp delt i fire

2 ss hakket kapers

3 store finhakkede hvitløksfedd

2 ss olivenolje

3 ss smør (eller mer)

2 ss sitronjuice

1/4 kopp hakket bladpersille
_____________________________________________________________________________________

Sett ovnen på 220 grader.

Ha sopp, kapers, hvitløk, olje, godt med pepper og litt salt i en ildfast form. Bruk hendene og bland ingrediensene godt i formen.

Kutt smøret opp i små terninger, og fordel det over soppen. Sett formen i ovnen og la soppen bake i 15-20 minutter. Rør i soppen med jevne mellomrom, sånn at smøret får trekke godt inn i all soppen.

Rør inn persille og sitronjuice og server straks.Her er soppen servert med en nakkekotelett.

10 kommentarer:

 1. Nam - mmmm elsker sopp - denne skal prøves !!

  SvarSlett
 2. Ja, sopp er digg. Og enda mer digg når alt smøret og hvitløk trekker godt inn og gjør de saftige og smakfulle. Nam nam.

  SvarSlett
 3. Aromasopp e favoritten min!! åååå naaaaam!!! ;)
  Skal garantert prøve ditte!! :)

  SvarSlett
 4. Ja, mye bedre enn champignon faktisk. Enda så like de egentlig er.

  SvarSlett
 5. Hei:) Håper du kunne svart meg på et spørsmål. Er begynt på LCHF og elsker energien jeg har fått! Da jeg begynte lurte jeg på hvordan jeg skulle klare og leve uten brød, men savner det ikke i det hele tatt! Men hvor nøye er det med antall karbohydrater man får i seg? Er det sånn at dersom man kommer over et visst antall, så funker ikke LCHF-metoden lengre? For er jo litt karbohydrater i alt nesten, og selv om man unngår brød, pasta og frukt osv, kan det likevel være at man får i seg for mye
  , slik at kroppen ikke forbrenner fettet? Hvor nøye er du med karbohydratene? Skriver du matdagbok e.l som hjelper deg til å huske hvor mye karbohydrater du har fått i deg? Takknemlig for svar:)

  SvarSlett
 6. ååååååå....det der altså....det så VELDIG godt ut, veldig veldig godt!
  Og enkelt å lage, helt knall.
  hmm, jeg elgkjøtt i fryseren, ser for meg karbonader og sopp som dette :-)

  SvarSlett
 7. @anonym: Så godt å høre at du trives på LCHF-kost.

  Når det gjelder spørsmålet ditt om hvor nøye det er med antallet karbohydrater du får i deg, så er det nesten umulig å svare på fordi det er så individuelt fra person til person. Det finnes mange ulike retninger innenfor LCHF/lavkarboparaplyen, hvor noen mener at man skal ha i seg nesten ingen karbohydrater (som skaldeman) noen sier at man skal ha i seg under 20 karber for dagen (som ketolyse og atkins), mens andre argumenterer for et kosthold med under 72 g karber om dagen (som Lutz). Andre igjen teller ikke karber i det hele tatt, men holder seg bare konsekvent til matvarer som inneholder under 5 g karber per 100 g. Og det finnes mange flere strategier.

  Som eksemplene viser finnes mange ulike strategier, og det er ikke slik at den ene nødvendigvis er noe riktigere enn den andre.

  Hvordan fungerer det for deg nå? Hvis du synes det fungerer bra, er det bare å fortsette som før. Hvis det ikke fungerer kan det hende at du må minke (eller øke) på karbene (eller fettet eller proteinene). Du må finne ut hva som passer deg og din kropp best.

  Du spør også hvor nøye jeg er på hvor mange karbohydrater jeg får i meg, og om jeg skriver matdagbok. Jeg skriver ikke matdagbok lenger, men gjorde det det første halve året jeg spise LCHF/lavkarbo. Den gangen fulgte jeg ketolyse-boka til punkt og prikke, og på den måten lærte jeg meg de grunnleggende prinsippene bak lavkarbo, og hvordan kroppen min responderte på det. Jeg eksperimenterte også med å spise mer og mindre fett, og konkluderte med at kroppen min går lettere ned i vekt når jeg er flink til å spise mer fett.

  I dag teller jeg ikke lenger, men har etter det halve året med veiing og telling ganske god kontroll på karbene likevel, uten at jeg teller. Jeg lever stort sett ketogent.

  Jeg skjønner at du kanskje helst ville sett at det var et fasitsvar her, men det er det ikke. Det som er riktig for meg, er ikke nødvendigvis riktig for deg. Du må eksperimentere deg frem til det som funker for deg.

  Ellers kan det jo være greit å si at jeg ikke nødvendigvis er den beste til å gi råd, selv om jeg er glad i lage LCHF-mat. Jeg er ikke en kostholdsveileder, jeg bare legger ut oppskrifter på den maten som jeg trives med. Du må også huske på at det er en del av det jeg spiser som ikke legges ut her. Du kan ikke se ut i fra de oppskriftene jeg legger ut at frokosten min ofte består av kokte egg med majones, eller at lunsjen min kan bestå av nesten bare laks og smør. Bloggen er ikke ment som en helhetlig pakke som forteller deg hvordan du skal gå ned i vekt, men mer som en kokebok med forslag til mat som kan inngå i et LCHF-kosthold.

  Et lite siste tips er at du bør melde deg inn i lavkarboforumet lavkarbo.no, hvis du ikke allerede har gjort det. Der er det mange kunnskapsrike mennesker, som gjerne gir tips og råd dersom du står fast, og forumet er også en enorm kilde til kunnskap om lavkarbo/LCHF hvis du leser litt hva folk har skrevet der fra før. Det er mange som antageligvis er mye flinkere enn meg til å gi råd. Begynn her: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970

  Lykke til!

  SvarSlett
 8. @Lena Beatrice: Det høres ut som en utmerket kombo :) Elgkarbonader er jo bare snadder!

  SvarSlett
 9. Tusen takk for svar Frida:) Tror jeg prøver meg på en matdagbok, for føler jeg har funnet en bra balanse i karb.innholdet, men greit og føre opp slik at man ser om man gjør det riktig. Tusen takk for fin blogg og godt svar hvertfall!

  SvarSlett
 10. Lur avgjørelse! Personlig synes jeg det er gørr kjedelig å notere alt som spises. Men jeg er veldig veldig glad for at jeg gjorde det i begynnelsen. Jeg tjente veldig mye på det på lang sikt. Så det anbefales :)

  Og bare hyggelig ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails