torsdag 7. januar 2010

Orientalske kjøttboller i grønnsaker og kraft


Vidunderlig på en kald vinterkveld. Oppskriften er stjålet fra boken "Supper" fra den lille kokebokserien til Spektrum forlag.


Suppa:
2 liter hønsebuljong
85 g shitakesopp
175 g pak choy i strimler (kan evt. byttes ut med kinakål)
salt
pepper


Kjøttbollene:
250 svinekjøttdeig
25 frisk finhakket spinat
2 vårløk - finhakket
1 fedd hvitløk - knust
1 knivsodd orientalsk femkrydder
1 ts soyasaus
____________________________________________________________________
Rør alle ingrediensene til kjøttbollene sammen. Form blandingen til 24-30 små kjøttboller. Legg dem i et lag i en dampkoker som passer over toppen av en kjele.
Varm buljongen til kokepunktet i kjelen som får plass til dampkokeren. Reguler varmen slik at væsken koker rolig. Ha soppen i buljongen og sett dampkokeren med lokk over kjelen. Damp kjøttbollene i ti minutter. Løft av dampkokeren og sett den tilside på en tallerken.
Ha Pak Choy og vårløk i buljongkjelen og la koke rolig i tre minutter til bladene faller sammen. Smak om nødvendig til suppen med krydder.
Fordel kjøttbollene i seks skåler og hell suppen over. Server straks.



Pak Choy.
Mer om Pak Choy finner du her. Pak Choi finner du i en del innvandrerbutikker, særlig de som er sørøstasiatiske. I Oslo kan jeg blant annet anbefale det asiatiske supermarkedet i Osterhausgate.


Shitakesopp.
Mer om shitakesopp finner du her.


Kinesisk dampkoker. Bildet er fra Åhlens.




Nam!


3 kommentarer:

  1. Ikke akkurat høyfett dette her. Men lavkarb er det, og lavkalori er det for de som måtte bry seg om sånt.

    SvarSlett
  2. Spørsmål Frida: Vet du hvor en får kjøpt en slik kinesisk dampkoker her i Norge, butikk eller postordre? Skulle gjerne hatt en ;o)

    SvarSlett
  3. Nå vet jeg jo ikke hvor du bor, og hva slags butikker du har i nærheten. Men jeg kjøpte den på en asiatisk matbutikk (A-Food i Osterhaugsgate i Oslo).

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails