torsdag 27. oktober 2011

Rosenkålmos med bacon

Dette er fabelaktig godt tilbehør til både kjøtt, fugl og fisk. Oppskriften har jeg funnet i en av mine favorittblogger, Janickes En Sunn Familie.

Jeg har oppgitt at denne oppskriften rekker til to personer. Da snakker vi to sultne personer. Og så er det verdt å nevne at det er nesten overnaturlig hvor mye fett denne mosen kan trekke til seg. Så hvis du er opptatt av å øke fettmengden, så funker denne mosen fint til det. Gjør du det rekker den vel også til flere personer.

to personer

300 g frossen rosenkål

ca. 80 g bacon

1-2 ss smør

pepper
_______________________________________________________________________________

Kutt bacon i terninger og brun det i smør i en gryte.

Tilsett rosenkålen og rør rundt.  Skru ned varmen, sett på lokk og la stå og putre i en times tid. Rør rundt med jevne mellomrom. Pass på at det ikke svir seg. Tilsett om nødvendig mer smør for å unngå dette.

Når rosenkålen er ordentlig mør kan du mose den med en sleiv. Rør rundt sånn at fettet blander seg godt med kålmosen. Smak til med rikelig med nykvernet pepper.
Her er rosenkålmosen servert med stekt flesk.

10 kommentarer:

 1. Dette må prøves. Har spist fersk rosenkål til middagen de siste dagene. Det er jo såå godt! Men gøy å prøve noe nytt også. :)

  SvarSlett
 2. Fersk rosenkål er fantastisk!! Frossen rosenkål kan jo egentlig ikke måle seg med den ferske. Men når man bare har tilgang på den frosne, så er denne mosen perfecto!

  SvarSlett
 3. For en morsom vri på rosenkål, det er jo så godt :)

  SvarSlett
 4. Så bra du likte den Frida :-D Ble kjempe rørt av dine fine ord. Du er helt klart en av mine favorittblogger også!!

  SvarSlett
 5. @ Janicke: Fine du! Du har jo så utrolig mange gode ideer, og så mye fristende mat på bloggen :) Og tusen takk!

  @ Gretel: Ikkesant ;)

  SvarSlett
 6. Nydelig! Jeg lagde den som kveldsmat for et par dager siden, med hvitløkspølse istedenfor bacon. Men magen min var dessverre ikke like begeistret. Har ikke hatt så oppblåst mage siden jeg prøvde meg på jordskokk ;)

  SvarSlett
 7. Uffda! Jeg er visst heldig som tåler både jordskokk og kål i alle former. Særlig etter at jeg begynte på lavkarbo. Det er visst bare i kombinasjon med sukker og mel at jeg reagerer med luft i magen. Men godt å høre at det smakte bra i alle fall. Og smart ide med hvitløkspølse!

  SvarSlett
 8. Du har helt rett, denne er overnatulig. I tillegg til alt fettet den trekker inn, så smaker den jo himmelsk! Har den stående på plata nå (litt sein middag), og måtte jo prøvesmak. Yum!! Tusen takk for digg oppskrift! :D

  SvarSlett
 9. Jeg er glad for at du er enig med meg om at denne er himmelsk god. Dette er definitvit en gjenganger på middagsbordet mitt.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails