søndag 24. januar 2010

Auberginegrateng med fetaost

Dette er en persisk oppskrift jeg har funnet i kokeboken "De beste GI-oppskriftene". Denne oppskriften er sortert under vegetariske måltider,  og er i boken tenkt som et hovedmåltid servert med for eksempel salat. Jeg er en kjøttspiser, så jeg bruker denne gratengen som tilbehør. Derfor har jeg halvert porsjonsstørrelsene her. Mengden i denne oppskriften er nok til fire mennesker om den serveres som tilbehør.

Forøvrig vil jeg si at denne oppskriften er litt under utvikling for min del. Jeg føler at den har mer potensiale på et vis. Og at den bør testes med andre kryddere enn mynte. Dessuten tror jeg at den kan bli en fantastisk hovedrett hvis man tilsetter kyllingfilet stekt i biter. Da må man nok lage litt ekstra av fetasausen. Oppskrift i utvikling som sagt. 

4 porsjoner


2 auberginer

1 ss salt

1 liten løk

2 hvitløksfedd

olivenolje

1-2 ts tørket mynte

1 dl creme fraiche

150 g fetaost

salt og pepper

0,5 dl valnøttkjerner
___________________________________________________________________

Sett ovnen på 250 grader. Skrell auberginene og skjær dem i 2-3 cm store biter. Skyll dem i et dørslag, dryss på salt . La dem ligge og renne av i 30 minutter i dørslaget.

Skrell og finhakk hvitløk og løk. Brun dem i olivenolje i en stekepanne. Smuldre i den tørkede mynten og la det frese raskt i noen sekunder.

Kok opp creme fraiche i en kjele og tilsett fetaosten. Rør om til osten er smeltet. Tilsett løkblandingen, salt og pepper. Vær litt forsiktig med saltet. Det er ikke sikkert du trenger å tilsette noe ekstra salt.

Skyll auberginene og tørk av dem med kjøkkenpapir. Legg dem i en langpanne, hell over olivenolje og stek dem i ovnen i ca. 20 minutter til de har fått farge og er blitt møre.

Senk ovnstemperaturen til 175 grader. Ha auberginene i en ildfast form, og hell ostesausen over. Dryss valnøttkjerne over og stek formen midt i ovnen i ca 15-20 minutter.


 
Det var bare meg som skulle ha middag, så her har jeg delt oppskriften i fire og laget gratengen i en porsjonsform. Bare sånn i tilfelle noen skulle synes det ser lite ut.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails