søndag 17. januar 2010

Posjerte egg

Å lage posjerte egg kan være litt vrient første gangen, men du får fort teken på det. Til å begynne med kan det kanskje være lurt å lage et og et egg. Etter hvert kan du avansere og klare å lage tre fire egg samtidig i samme kjele. Vær oppmerksom på at det er lettere å få til posjerte egg jo ferskere eggene er. 

Posjerte egg er nydelig i suppa eller på en skive med en eller annen form for stuing eller saus. Egg Benedict og Egg Florentine er klassikere. Jeg har lagt ut en Egg Florentine-oppskrift med artisjokkhjerter her som er helt himmelsk.


egg (et eller to per person)

1 liter vann

1 ts salt

4 ss eddik 

litt olje 
___________________________________________________________________________________

Kok opp vann med salt og eddik i en dyp stekepanne eller lavt kokekar med litt vidde.

Knekk ett og ett egg i en liten øse eller kopp, som er smurt lett med olje. Ta kjelen litt til siden etter at vannet har kokt opp, og rør rundt med en sleiv slik at du lager en liten malstrøm i kjelen. La eggene gli forsiktig fra øsen eller koppen over i vannet. Samle hviten rundt plommen etter hvert som den stivner dersom malstrømmen ikke gjør jobben for deg. La eggene trekke til hviten er fast, 3-4 minutter. Ta dem opp med hullsleiv. Plommen skal fortsatt være flytende, mens hviten skal ha stivnet rundt plommen.

Servér for eksempel med røkelaks og hollandaise. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails