søndag 17. januar 2010

Egg florentine med artisjokkhjerter

Dette er en deilig rett jeg har funnet på matbloggen Orangette. Det er en rett som passer fint som brunsj på søndag formiddag. Det er noe med denne retten som gjør at jeg blir helt salig. Den føles luksuriøs på et vis. Det er bare ren lykke når man stikker hull på det posjerte egget og plommen renner ut og blander seg med ost, spinat og artisjokkhjerter. 

Til to personer trenger man:

2 ss smør

200 gram artisjokkhjerter

1 sjalottløk, i tynne skiver

200 g babyspinat

2 posjerte egg

1/3 kopp revet parmesan 

nykvernet pepper
___________________________________________________________________

Smelt en ss smør i en kjele. Når smøret begynner å skumme tilsetter du artisjokkhjertene. Stek til artisjokkhjertene får  gyldne flekker.

Tilsett resten av smøret og sjalottløken. Stek videre og rør rundt til sjalottløken er blitt myk og lett karamelisert. Tilsett spinat, krydre med litt pepper og rør lett til spinaten akkurat har falt sammen. 

Legg artisjokk- og spinatblandingen over i to medium små ildfaste former. Dryss halvparten av parmesanen over de to formene.

Legg et posjert egg på toppen av hver form, og strø resten av osten over eggene.

Server umiddelbart.

En variant av denne er å tilsette litt kremost sammen med spinaten. Anbefales!

Hvis du sliter veldig med de posjerte eggene er det også mulig å fordele artisjokk- og spinatblandingen i små ildfaste former, for eksempel creme brulé-former, knekke et egg over blandingen og steke formene i ovnen noen minutter til hvitene er stive. Denne oppskriften holder da til minst fire former.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails