torsdag 14. januar 2010

Blomkålris

Det er bare et ørlite problem med å ikke spise ris og poteter, og det er at man ikke har et "medium" som sausen kan både trekke inn i og klistre seg til. Hvordan skal man spise saus da? Litt av gleden med LCHF er jo at man ikke trenger å bekymre seg for mengden feit saus på middagen. Da er blomkålris en løsning. Det er foressten ikke bare en praktisk løsning. Det er veldig godt også! Og ikke minst enkelt!


Passe mengde blomkål

Smør 
____________________________________________________________________

Rasp en passe mengde med blomkål på rivjern eller i kjøkkenmaskin. Husk når du river at mengden "krymper" i mikroen da mye av vannet i blomkålenfordamper. Hvis du bruker kjøkkenmaskin må du være forsiktig så "risen" ikke blir for finkornet. Blåmkålrisen skal være på størrelse med riskorn.

Ha risen i en form som tåler mikrobølgeovn. Ha et par klatter medsmør på toppen. Kjør risen i mikrobølgeovnen i 7 minutter på full guffe.

Varier gjerne med å ha krydder eller andre smakstilsetninger i blomkålrisen før du har den i mikroen, for eksempel hakket hvitløk, purre, paprika, eller hva du ellers måtte finne på.

Har du ikke mikrobølgeovn kan du godt koke blomkålrisen i vann eller buljong i en kjele. Konsistensen og smaken blir også litt annerledes når du gjør det på denne måten. Da koker jeg "risen" i noen minutter før jeg lar det renne av i et dørslag.


Blomkålrisen kan også stekes med smør i en panne.

Ok, her overdrev jeg nok litt med smørmengden... Men så er smør både godt og sunt for deg, så kjør på om du vil.


Her er blomkålrisen servert til kålrulletter med kylling. Denne gangen er blomkålrisen kokt i vann istedenfor at den er kjørt i microen.

2 kommentarer:

  1. Utrolig kjekt tilbehør! Jeg prøvde det til "Kylling Suuqar Squash", som du foreslo. Smakene passet godt sammen. Dette var smart! Mann og bror er veldig glad i wok og andre "risretter" (jeg er eneste i familien som sverger til lavkarbo), og da er det kjekt for meg å ha et lettvint og godt alternativ som jeg kan mildne smakene med, for alt blir jo krydret med tanke på å passe sammen med et tilbehør! Tusen takk for smart tips!! :D

    SvarSlett
  2. Helt supert�� Laget blomkål ris i stekepanne med smør og salt/pepper. Flott alternativ til ris ja��

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails