søndag 17. januar 2010

Kylling i peanøttkarri

Til fire personer


600 g kyllingfilet i biter

300 g brokkoli i middels små buketter

olje til steking

2 ts rød karripasta

1 hvitløksbåt

2 ts revet ingefær

2 ss peanøttsmør 

2 dl kokosmelk

1 liten ss fiskesaus (evt. soyasaus)

1 ss limejuice

2 vårløk - skjært i tynne skiver, eller sesamfrø. Eller begge deler.
___________________________________________________________________

Stek kyllingen i oljen. Mot slutten av steketiden tilsetter du karripasta, hvitløk, ingefær og brokkolibuketter. 

Visp kokosmelken og fiskesausen inn i peanøttsmøret i en bolle. Tilsett kokosmelkblandingen i kjelen sammen med kylling og brokkoli. La koke i noen minutter. Rør i kjelen i blant. Tilsett limejuice og smak til med mer krydder hvis nødvendig på slutten.

Strø hakket vårløk eller sesamfrø over før servering.


  

5 kommentarer:

 1. Hei Frida!
  Synes denne ble litt sterk eg?Tok en klatt me creme fraishè oppi te slutt og då ble det bedre.Muli eg har en sterk type karripasta?godt me forndring;)
  Klem fra belinda

  SvarSlett
 2. Hei Belinda

  Ja, du har nok rett i at det er forskjell på karripastaene. Med den siste karripastaen jeg kjøpte inn ser jeg at 1 ss til 2 dl kokosmelk er ALT for mye. Selv om jeg er veldig glad i sterk mat. Et par ts er nok mer passe. Jeg burde kanskje gå igjennom oppskriftene og se om det er flere som er skrevet med den forrige karripastaen jeg hadde i tankene, og endre litt på dem. Den karripastaen jeg har nå er fra Santa Maria. Den jeg hadde før husker jeg ikke merket på, men den var fra en innvandrerbutikk.

  Creme Fraiche er gull. Har reddet en del av mine middager også ;)

  Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det.

  Frida

  SvarSlett
 3. Jeg hadde mye peanøttsmør igjen fra helga (da jeg lagde peanøttsaus) og fant denne oppskriften i dag og ble kjempeglad! Jeg pleier å spise på en asiatisk restaurant ofte, og da er kylling i peanøttkarri fast rett. Lurte virkelig på om denne kunne bli like god som restaurantkarrien.. meeen den ble jo enda bedre! Nå kan jeg lage min egen i steden :D Nammm Tusen takk for oppskriften. Du er kjempeflink

  SvarSlett
 4. Denne ble knallbra, selv om jeg glemte vårløk og sesamfrø. Utrolig enkel og god rett! Denne blir laget igjen. Den ble litt søt, kanskje en agurk-raita gjør retten litt friskere?

  SvarSlett
 5. Så bra at det smakte. En agurkraita kan sikkert være godt til ja. Eller rett og slett bare gjøre retten hottere med mer currypaste eller chili? Det veier jo litt opp for søtsmaken.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails