lørdag 30. januar 2010

Bakte egg med spinat

4 porsjoner


4 egg

1 ss smør

1 sjalottløk - finhakket

140 gram frossen spinat (gjerne den som er i hele blader fremfor den som er finhakket)

salt og pepper

malt muskat

1/4 kopp kremfløte eller kremost

evt. et lite fedd hvitløk - finhakket
___________________________________________________________________

Sett stekeovnen på 190 grader. 

Tin spinaten i mikrobølgeovnen. Kjøl av litt sånn at du klarer å klemme overflødig væske ut av spinaten.

Varm smøret i en stekepanne. Stek sjalottløk og evt. hvitløk til løken er blitt blank og myk.

Tilsett spinaten og fløte/ost. Smak til med salt, pepper og muskat.

Kok i et par minutter. Fløten skal tykne litt.

Fordel spinatblandingen i fire creme brulé-former (eller muffinsformer). Knekk et egg i hver form. Pass på så plommen ikke sprekker. 

Stek til hviten er stivnet, ca 10-12 minutter.

Strø gjerne litt revet parmesan på toppen før servering. 

Varier gjerne med å tilsette for eksempel sprøstekt bacon og/eller sopp i spinatblandingen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails