4 egg
1 ss smør
1 sjalottløk - finhakket
140 gram frossen spinat (gjerne den som er i hele blader fremfor den som er finhakket)
salt og pepper
malt muskat
1/4 kopp kremfløte eller kremost
evt. et lite fedd hvitløk - finhakket
___________________________________________________________________
Sett stekeovnen på 190 grader.
Tin spinaten i mikrobølgeovnen. Kjøl av litt sånn at du klarer å klemme overflødig væske ut av spinaten.
Varm smøret i en stekepanne. Stek sjalottløk og evt. hvitløk til løken er blitt blank og myk.
Tilsett spinaten og fløte/ost. Smak til med salt, pepper og muskat.
Kok i et par minutter. Fløten skal tykne litt.
Fordel spinatblandingen i fire creme brulé-former (eller muffinsformer). Knekk et egg i hver form. Pass på så plommen ikke sprekker.
Stek til hviten er stivnet, ca 10-12 minutter.
Strø gjerne litt revet parmesan på toppen før servering.
Varier gjerne med å tilsette for eksempel sprøstekt bacon og/eller sopp i spinatblandingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar