torsdag 22. april 2010

Sjokoladepudding

En mektig og god sjokoladepudding. Denne varianten er litt "tørrere" og fastere enn den kjøpevarianten du kanskje er vant med. Jeg tror det er eggene som gjør det. Uansett så er den nydelig!

4 porsjoner


2 egg

1-2 ss sukrin

ca. 80 g mørk sjokolade (minst 70 %)

2 ss sterk kaffe

2 dl kremfløte

4 ts gelatinpulver

litt varmt vann 
__________________________________________________________________ 

Smelt sjokoladen sammen med kaffen over et vannbad.

Løs gelatinpulveret opp i litt varmt vann. 

Pisk egg og sukrin til eggedosis.

Pisk fløten til krem.

Bland sjokoladen inn i eggedosisen. Jobb raskt så sjokoladen ikke klumper seg. Pisk den oppløste gelatinen inn i blandingen og rør kremen inn til slutt.

Fordel i fire former. Denne oppskriften passer akkurat i fire creme bruléformer. Kjøl av i kjøleskapet til sjokoladepuddingen er blitt stiv.

Hvis du vil ha puddingen ut av formene når du skal servere kan du dyppe formene i varmt vann i noen sekunder (pass på at du ikke får vann oppi formene). Da smelter puddingen helt ytterst og blir lett å velve over på en tallerken. Pynt med for eksempel litt krem, friske bær og litt peppermynteblader eller sitronmelisse. Du kan også servere den med hjemmelaget vaniljesaus.

Puddingen blir best med ordentlig sjokolade, men hvis du vil spare inn på karbene er det mulig å bytte ut sjokoladen helt eller delvis med kakaopulver. Da må du i såfall bruke litt mer sukrin også. Smak på røren og juster med kakao og sukrin til du har fått den smaken du vil ha.

6 kommentarer:

 1. Du er så flink, og for en morgen fugl:):)

  Så veldig, fantastisk, nydelig ut!

  SvarSlett
 2. Takk Line :)

  Er egentig ingen morgenfugl. Men må man opp på jobb, så må man vet du. Og siden jeg ikke fungerer før jeg har fått i meg en stor kaffefopp kan jeg likegjerne poste et innlegg mens jeg får i meg kaffen.

  Sjokoladepuddingen var veldig god. Så god at jeg er veldig fristet til å lage en ny porsjon i dag. Men jeg tror jeg skal prøve å la vær ;)

  SvarSlett
 3. Jeg går også på lavkarbo, og denne desserten så virkelig fristende ut :D
  Du har ikke ca næringsinnhold på sjokoladepuddingen?:)
  Jeg må bare si at jeg elsker bloggen din, du er en så utrolig stor hjelp og inspirasjon med dine herlige retter, tusen takk for det:)

  SvarSlett
 4. Hei Siv Annette.

  Tusen takk for hyggelig tilbakemelding.

  Jeg har ikke regna på næringsinnholdet i sjokoladepuddingen. Når det gjelder antall karber, så er det veldig avhengig av hvilken sjokolade du bruker, og om du eventuelt bytter ut litt av sjokoladen med kakao. De fleste karbene kommer jo fra sjokoladen. Jeg brukte freia sin 86 % som har 19 karber per 100 gram. Med den sjokoladen blir det vel 6 karber (overslag) per porsjon om du deler denne oppskriften i 4 porsjoner. Det blir mindre om du bruker enda mørkere sjokolade, bytter ut noe av sjokoladen med kakao, eller bruker sukkerfri sjokolade.

  SvarSlett
 5. Jeg har bare gelantin plater, hvor mye må jeg bruke?

  SvarSlett
 6. Oi, vanskelig spørsmål. Men jeg ser ut i fra andre oppskrifter at jeg har pleid å bruke fire gelatinplater på 6 dl væske. Så da vil jeg tro at 2-3 gelatinplater burde holde til denne. Problemet er at jeg tror det finnes gelatinplater i et par forskjellige størrelser på markedet. Så det betyr at du uansett bør lese bak på pakken for å se hva den sier om mengde gelatin i fodhold til mengde væske.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails