onsdag 21. april 2010

Greske Gratinerte Paprika

I Norge er vi ikke vant til å bruke kanel i middagen annet enn når vi spiser grøt. Derfor gir kanelen en litt uventet smak i kjøttretter. Men det er veldg godt, og noe vi kanskje burde bli flinkere til å spise. Kanel er nemlig veldig sunt, særlig for de som måtte være insulinresistente eller med diabetes 2.

Her kommer det som du kanskje allerede har gjettet en oppskrift på fylte paprika, som blant annet er krydret med kanel. Et lite tips angående innkjøp av paprika til denne retten er å sjekke bunnen på paprikaen. Velg de paprikaene som er flate, og ikke spisse i bunn. De spisse er veldig vanskelige og få til å stå rett i den ildfaste formen. Skulle paprikaene dine være spisse er det lurt å dele dem på langs og fylle halvdelene istedenfor å fylle dem fra toppen.Til fire personer:


4 store paprika

olivenolje

1 liten løk

4 store ferske champigniner

2 fedd hvitløk

400 g lammekjøttdeig

1 tomat

1 ss tomatpuré

kanel

tørket ingefær

salt & pepper

tørket chili

hakket bladpersille eller tørket persille

worcestershiresauce

fetaost
___________________________________________________________________________________

Hakk løk, champignon og hvitløk og stek sammen med kjøttdeigen i olivenoljen. Hakk tomaten. Tilsett tomat og tomatpuré i kjøttdeigen og stek videre.

Smak til kjøttet med kanel, ingefær, chili, salt, pepper og worcestershiresaus mens du fortsetter stekingen.

Skjær hatten av paprikaene og rens dem for frø. Fyll paprikaene med kjøttdeigblanding. La det gjerne være et lag med fetaost i midten av paprikaen mellom to lag med kjøttdeig. Strø godt med fetaost på toppen og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20-30 minutter, eller til osten er ordentlig smeltet og paprikaen er mør.

Server med litt salat. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails