mandag 12. april 2010

Fiskepinner (mandelpanert tilapia)

De ser jo litt ut som fiskepinner disse. Men jeg lover deg at de er bedre. Mye bedre.Til 4 personer:


1 egg

1/2 - 1 ts sitronpepper

1/2 ts hvitløkspulver

1/2 kopp malte mandler

1/2 kopp nyrevet parmesan

4 tilapiafileter (her kan du også bruke annen hvit fisk) 

rikelig med smør 

4 sitronbåter

kruspersille
__________________________________________________________________

Pisk egget sammen med sitronpepper og hvitløkspulver i en lav bolle.

Bland malte mandler og revet parmesan i en annen lav bolle.

Kutt fisken i passe store stykker. Vend dem i eggeblandingen først og press dem deretter ned i mandelblandingen. Pass på at filetene er godt dekket med panering.

Varm opp smør i en stekepanne. Stek fisken i smøret på middels til sterk varme til paneringen er blitt gylden. Legg dem over på tørkepapir og la dem hvile et par minutter før servering.

Server med en sitronbåt, litt kruspersille og gjerne litt grønt og remulade.

Her har jeg servert fisken med en agurksalat, og litt remulade. 

Agurksalaten har jeg laget av skivet agurk, litt sitronsaft, olivenolje, en klype sukrin, hvitpepper, litt salt og hakket kruspersille.

Remuladen har jeg laget av litt majones, litt sitronsaft, hakkede cornichonger og kapers. 

17 kommentarer:

 1. Det ser bare så snadder ut. Skal helt klart prøves, trenger å spise mer fisk. Blir så inspirert av bloggen din.

  SvarSlett
 2. Tusen takk Line. Jeg blir veldig glad om jeg klarer å inspirere.

  Fisk er godt altså! Jeg er litt på fiskekjøret om dagen. Da blir det gjerne fisk fem dager i uka. Men så kan det plutselig gå over, og da er det ikke fiskemiddag på flere uker. Merkelige greier.

  SvarSlett
 3. Er litt vanskelig å få tak i bra fisk her i Wien. Og er den bra, er den svindyr. Ingen langstrakt kyst å fiske fra her. Men jeg må helt klart bli flinkere, prøve å få til en dag i uka.

  SvarSlett
 4. Denne likte jeg, også ;) Hender det etterlyses fiskepinner her i huset, men det er sjelden ønsket oppfylles - det er jo bare panering og null fisk i de en kjøper. Topp å kunne lage egne - tror nok denne menyen blir å finne på bordet her i løpet av uken.

  SvarSlett
 5. Line: Kan tenke meg at det er en utfordring å få tak i fisk ja. I hvertfall fersk. Er det virkelig dårlig med frossenfisk også? Det er jo grei kvalitet på en del frossenfisk. Det er kanskje ikke noen kultur for å spise fisk så langt fra havet?

  Makronella: Så bra at du likte oppskriften. Jeg grøsser litt med tanken på hva slags fisk som egentlig er i de kjøpefiskepinnene jeg da. Jeg tenker at det liksom er avskjæret som ikke kan brukes til noe som helst annet enn å gjemmes bort i brødsmuler. Men det er mulig jeg er litt paranoid altså. Når man lager selv har man kontroll på både kvalitet, krydring og karber. Også er det jo ikke komplisert heller. Så da er ikke valget så vanskelig.

  Håper de fiskepinneetterlysende menneskene (mann? barn?) blir fornøyde ;)

  SvarSlett
 6. Så virkelig nydelig ut:)!

  Tror ikke du er paranoid når det gjelder kvaliteten på fisken som brukes? Lest den hemmelige kokken? Hjelp sier jeg bare.Mye som vi putter i oss som egentlig ikke er menneske føde..

  Smil fra meg

  SvarSlett
 7. Jeg er redd du har rett Line. Ja, jeg har lest Den Hemmelige Kokken. En utrolig viktig, men skremmende bok som alle burde lese. Jeg er glad jeg allerede hadde spist LCHF i et års tid da jeg leste den. Med kostholdet vårt spiser vi jo allerede så rent og naturlig som det går an omtrent. Ikke mye halv- og helfabrikata å spore i kjøkkenskapene våre heldigvis :)

  SvarSlett
 8. Åh, det var veldig lurt å panere i malte mandler!

  SvarSlett
 9. Ja, Anneli. Det funker veldig bra. Bruker stadig vekk mandler til å panere, eller over gratenger istedenfor brødrasp.

  Når det gjelder panering funker det definitivt best når man blander mandlene med parmesan. Da sitter paneringen ordentlig fast, i tillegg til at det blir sprøtt.

  SvarSlett
 10. Dette smakte utrolig godt!

  SvarSlett
 11. Hei!
  Ser jo at du bruker tilapia endel og før hadde eg ikkje nokke problemer me å få tak i den,men no for tiden e det nesten umulig??Andre som har problemer eller e det bare eg som bor på feil sted?hehe ;)

  SvarSlett
 12. Har ikke sett noe særlig tilapia i de vanlige kjedebutikkene. Noe som er litt rart egentlig. Hvis man skal importere fisk så er jo tilapia en av de som bør prioriteres. Tilapia er både billig og miljøvennlig. Selv handler jeg tilapia blant annet på det asiatiske supermarkedet i Osterhaugsgate i Oslo.

  Ellers er vil jo stort sett all hvit fisk funke på oppskrifter som denne.

  SvarSlett
 13. Funker det å bruke mandelmel kjøpt i butikk, i stedet for å male mandlene selv ? Har ødelagt blenderen, så da blir det i tilfellet å male mandlene i foodprosessoren, men da blir de ikke finmalt :p

  SvarSlett
 14. Hei Nina. Jeg er ikke vant til å bruke mandelmel, så jeg tør ikke svare sikkert på det. Men jeg tenker i utgangspunktet at det ikke burde være noe i veien for det.

  SvarSlett
 15. Hei! Lurer på hva cornichonger er?

  SvarSlett
 16. Cornichon er en bitteliten sylteagurk. Forskjellen på de små cornichonene og de vanlige sylteagurkene (bortsett fra størrelsen, og det at cornichonene er hele) er at det er mye mindre sukker (om noe sukker i det hele tatt) i cornichonene. Her er et bilde av et glass cornichoner: http://img.21food.com/20110609/product/1306733119635.jpg

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails