Illustrasjonsfoto: Steven Depolo / CC: by 2.0 |
- 3 dl fløte
- 1 dl vann
- 1 stk vaniljestang
- 4 stk eggeplommer
- 0,5 dl sukrin
Ha fløte og vann i en tykkbunnet kasserolle.
Split vaniljestangen på langs og skrap ut frøene og ha i fløten sammen med vaniljestangen. Kok opp fløten, trekk kasserollen tilside og la den stå og trekke 10-15 min. Ta opp vaniljestangen. Pisk eggeplommer og sukrin til en luftig tykk masse. Hell den varme melken over eggeblandingen og rør godt.
Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm forsiktig opp til den begynner å tykne, rett under kokepunktet. Ikke la sausen koke!
Avkjøl sausen før servering.
Illustrasjonsfoto: Terence T.S. Tam / CC: by-nc-sa 2.0 |
Hjemmelaget bringebærgelé med hjemmelaget vaniljesaus. Prøv også sausen til hjemmelaget sjokoladepudding.
Nam nam, ekte vailje er utrolig godt :-) Bruker bare ekte her i huset og nå må jeg lage gele og vaniljesaus :-) Så utrolig godt ut!!!
SvarSlettGleder meg til gele-oppskriften kommer! såg utrolig godt ut;)
SvarSlettSunnfamilie: Ja, vanilien blir liksom ikke helt det samme. Blir fort litt kvalmende rett og slett når man helt og holdent har gått over til ekte vanilje.
SvarSlettKaroline: Kan skrive under på at det ble godt ;) Gele-oppskriften kommer nok om et par dager.
kor mykje trur du eg kan ha oppi av vaniljePULVER? istaden for ei stang.... :)
SvarSlettTja... En halv ts kanskje? Vi snakker om ekte vaniljepulver eller?
SvarSlettHei! Jeg gjenga oppskriften i et innlegg på bloggen min. Håper det er greit. Vaniljesausen ble kjempegod! :)
SvarSlettDet er bare hyggelig Helene. Hyggelig å høre at du likte vaniljesausen :)
SvarSlettHei, igjen :P
SvarSlettJeg lurte på om det er mulig å gjøre den om til en vaniljekrem, til f.eks pai?
Om man blander inn litt.. Johannesbrødkjernemel?
@ Helle: jeg er ikke vant til å bruke johannesbrødkjernemel selv. Men jeg kan ikke se noen umiddelbar grunn til at du ikke skulle kunne gjøre det på den måten. Vanlig vaniljekrem er vel stort sett bare vaniljesaus som er jevnet med maizena, så det virker logisk å kunne bytte ut maizena med johannesbrødkjernemel.
SvarSlettDa kanskje jeg skal prøve det etter påske:)
SvarSlettSkal lage nøttekaken du la ut, i dag!
Og vurderer å lage med vanilje og sjokolade etter påskeferien.
Du lager så mye nam :)
Takk Helle. Hvis du prøver, så håper jeg du legger igjen en rapport om resultatet :) Og lykke til med nøttekaken!
SvarSlettDet kan jeg sikkert!:)
SvarSlettVaniljesausen ble veldig god. Har spist den på jordbær og hjemmelaget gele. Nam!
SvarSlettBlir helt sikkert laget igjen :-)
Godt å høre Trine :)
SvarSlettHei!
SvarSlettTakk for oppskrift!
Vi lånte denne over på vår egen blogg. Håper det var greit?
http://lavkarbohverdag.com/2011/12/14/luke-nr-14-hjemmelaget-vaniljesaus-lavkarbo/
Hanne og Kari
Bare hyggelig å låne bort Hanne og Kari :)
SlettHei!
SvarSlettNår du skriver fløte i alle dine oppskrifter, mener du da kremfløte?? Jeg vet ikke ulike funksjoner på kremfløte og matfløte, men tror jeg har hørt at kremfløte er ofte det beste til matlaging, og ikke bare til å vispe krem.
Hei Heidi!
SvarSlettJa, jeg mener alltid kremfløte når jeg skriver fløte. Kremfløte er alltid best, spør du meg. Matfløten er fettredusert, så den kan kaloritellerne ha i fred ;D
Denne skal testes snarest! Liker siden din:-)
SvarSlettskal prøve den .
SvarSlettHar vaniljeessens. Hvir mye blir det av det sammenlignet med vaniljestang?
SvarSlett