søndag 4. april 2010

Cheddargratinert Blomkål

Denne gratengen er nydelig tilbehør. Saftig og smakfull. Er det noe rart? Tre typer ost i en og samme rett kan umulig bli noe annet enn snadder.

Hvis du ikke får tak i ordentlig gul smakssterk cheddar vil jeg anbefale å bruke en annen litt smakssterk ost framfor den ganske milde hvite cheddaren.  

Oppskriften har jeg funnet på South Beach-bloggen Kalyn's Kitchen. Kalyn har funnet oppskriften i The Low Carb Gourmet, og har endret den litt for at den skal passe henne. Jeg har selvfølgelig plukket litt mer på oppskriften og endret den slik at den passer meg. Som vanlig.1 blokmålhode

100 g philadelphia (eller annen kremost)

2 ss smør

1/2 kopp rømme

1/4 kopp nyrevet parmesan

1/4 kopp hakket vårløk

1/2 pakke bacon - hakket i små terninger/biter og sprøstekt

1 kopp revet cheddar
__________________________________________________________________

 Sett ovnen på 180 grader.

Rens blomkålen og kutt den i biter. Kok bitene i vann til blomkålen er mør. La blomkålen renne av i et dørslag og mos den med en potetmoser. Ikke mos blomkålen helt fin, la det være mye klumper i mosen.

Ha blomkålen i en bolle og bland den med kremost, smør, rømme, vårløk, parmesan og 3/4 av baconet.

Ha blandingen over i en smurt ildfast form. Str cheddaren og resten av baconet over gratengen og sett den i ovnen. La steke i 30-35 minutter.
 Her er gratengen servert med stekte nakkekoteletter. Men denne gratengen smaker nok godt til både fisk, fugl og alle typer kjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails