søndag 11. april 2010

Kokosbraissert Biff

Her kommer det nok en oppskrift som jeg har funnet på matbloggen til Mark Bittman i The New York Times. Jeg elsker den bloggen fordi Bittman er en mester når det gjelder å lage mat som er enkel og ren, men likevel annerledes og god. Mange av rettene hans er lavkarbiske, og mange er enkle å gjøre lavkarbiske med en liten vri.

Selv om retten er enkel å lage, må du beregne god tid da den skal koke en time eller to. 
Til fire personer trenger du:


2 stk tørket rød chili

3 hvitløksfedd - finhakket

2,5 cm ingefær - skrelt og revet/finhakket

1/2 ss chilipulver (juster mengde etter styrken på chilipulveret ditt. Det kan hende du trenger litt mindre)

saft og skall (bare det grønne) av 2 lime

nøytral olje til steking, for eksempel raps eller druekjerneolje

700 g biffkjøtt - kuttet i terninger

2 kopper kokosmelk
___________________________________________________________________________________

Ha tørket chili, hvitløk, ingefær, limeskall, limejuice og chilipulver i blenderen, og kjør til alt er finhakket og blandet til en krydderpasta. Du kan eventuelt gjøre dette for hånd også ved å finhakke alt og blande godt.

Varm oljen i en panne og stek krydderpastaen i et par minutter. Du lukter det når krydderpastaen er nok stekt, da du kjenner en aromatisk duft fra pannen.

Tilsett biffen. Rør rundt i blandt til biffen er brunet på alle kanter og dekket i krydderpastaen.

Hell over kokosmelken og kok opp. Senk varmen og la det putre under lokk. Rør om av og til. Pass på at retten bare så vidt koker. Det skal ikke fosse i pannen. Kok til kjøttet er veldig mørt. I hvert fall en time, kanskje nærmere to.

Ta av lokket og kok under omrøring til sausen er tykk og karamellfarget. Dette kan ta litt tid, så om du skal koke retten i tilsammen to timer, så la den siste halvtimen være uten lokk.

Smak til med salt. Server for eksempel med blomkålris.Her har jeg servert den kokosbraisserte biffen med en salat laget av tre ulike bladsalater, kokte blomkålbuketter og noen cherrytomater. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails