lørdag 24. april 2010

Squash- og Ricottakake

Jeg var litt usikker på om jeg skulle kalle denne for en kake. For det er ikke dessert, men en kake som passer til frokost, lunsj eller middag. Denne passer fint der du ellers ville spist omelett eller frittata. Men den smaker ikke egg, og har en annen konsistens, så dermed er den en hyggelig avveksling fra omelett.  Oppskriften er fra 101 Cookbooks.2 kopper revet squash

1 ts salt

2 1/2 kopper ricotta

1/2 kopp finrevet parmesan

2 finhakkede sjalottløk

1/4 kopp fersk hakket dill 

2 hakkede hvitløksbåter

saften av en sitron

2 store egg - pisket 

1/3 kopp fetaost 

olivenolje
___________________________________________________________________

Sett ovnen på 160 grader, plasser en rist i den midterste rillen og smør en springform med smør.

Ha revet squash og salt i et dørslag. Bland saltet inn i squashen og la squashen renne av i minst et kvarters tid. Klem så mye fuktighet ut av squashen som mulig etter at den har rent av.

Bland ricottaosten, parmesan, sjalottløk, hvitløk, dil og sitronsaft i en bolle. Rør inn eggene og bland godt.

Rør inn squashen.

Fyll en smurt springform med røra. Sett i ovnen og la steke i en time. Ta kaken ut av ovnen. Hvis det er noe fuktighet på toppen av kaka, klapp den forsiktig med litt tørkepapir.

Strø smulet fetaost på toppen og stek kaken i ytterligere 20-30 minutter til fetaosten smelter. Hvis kaken ikke er gylden nok bruker du grillelementet i et par minutter før du tar den ut.

Ta kaken ut av ovnen og la den kjøle av i en ti minutters tid før du prøver å løsne springformen.

La kaken kjøle av litt til før servering. Jeg synes den er best når den er litt lunken, men det gjør ingenting om den er blitt kald heller. Hell en god slump god olivenolje over kaken, og pynt med litt frisk dill før servering.


  

4 kommentarer:

 1. Hei Frida! Her står det spesifisert å bruke springform, har begynt å bruke silikonformer til det meste og er godt fornøyd med det, tror du jeg kan ta sjansen på det her også? : )

  SvarSlett
 2. Hei Gitte.

  Det burde gå like fint med silikonform ja :)

  SvarSlett
 3. Hei igjen, det gikk fint med silikonform, mulig den skal steke litt lenger enn angitt, men himmelsk god ble den!!! c",)

  SvarSlett
 4. Godt å høre at det gikk bra med silikon, og at retten falt i smak :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails