onsdag 20. februar 2013

Pannestekt laks med kremet purre og dill

Veldig enkelt og veldig godt.Til to personer trenger du:

2 laksefileter a 180 g

olivenolje

smør

1 purreløk - skiver/ringer

en god neve hakket frisk dill

ca. 1 - 1,5 dl fløte

en "skvis" sitronsaft

salt & pepper
_________________________________________________________________

Smelt godt med smør i en kjele. Når smøret freser tilsetter du purreløk og steker til purreløken er blank og begynner å mykne. Tilsett fløte og kok opp. Tilsett dill. La småputre i noen minutter til fløten tykner og purreløken er mør. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Sett til siden.

Salte og pepre laksefiletene. Ha olje og smør i en varm stekepanne. Når smøret slutter å frese legger du i laksefiletene. Stek på relativt høy varme til laksen har fått en fin farge på begge sider. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, da blir den bare tørr og kjedelig. Det er bedre å steke den litt for kort, og heller la den stå og hvile i et par minutter til den er gjennomvarm.

Server laksen med purren og evt. andre grønnsaker.10 kommentarer:

 1. Delicious!!
  Thank you Freda
  Greetings from the UK
  Judith x

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks Judith! How nice to know I have a reader from the UK as well :)

   Slett
 2. Dette blir middag idag, det så bare så godt ut! Er veldig glad i dill, så den purre/dillblandinga frista. Og det må bli fisk til middag, håper de har fersk laksefilet på butikken...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenkte på det selv da jeg spiste dette... Dill burde man spise mye oftere. Det er jo så godt! Håper du fant laks, og at middagen smakte :)

   Slett
 3. Det her var mit officielle første LCHF måltid, og det var jo himmelsk! Er meget glad for at have fundet din blog, fordi opskrifterne ikke kræver en masse special produkter. Tak for en dejlig opskrift. :D

  SvarSlett
 4. I likhet med hun over her var dette mitt første hjemmelagde LCHF måltid og det var NYDELIG!!! Jeg la til chapignon, finskjært gulrot og paprika i purre og fløteblandingen og det var bare utrolig godt. nå skal jeg gå gjennom litt her og finne fler gode oppskrifter! :) og GENIALT at du har utskriftsknapp!

  SvarSlett
 5. Så mange deilige oppskrifter du legger ut! Du har herved en ny følger. :)

  SvarSlett
 6. I am extremely impressed along with your writing abilities, Thanks for this great share.

  SvarSlett
 7. Takk for kjempefin blogg :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails