tirsdag 11. oktober 2011

Lavkarbobrød med rømme og parmesan

Dette er bare en variant av de tidligere brødoppskriftene solsikkebrød og frokostrundstykker. Jeg stod her en lørdags morgen og hadde lyst på brød til frokost, men hadde ikke kremost eller gulost, som jeg bruker en del av i de andre oppskriftene. Jeg prøvde derfor å bytte ut osten med den lille flisa jeg hadde igjen med parmesan, og en del rømme. Det ble veldig bra! Det viser bare hvor enkel denne oppskriften er å tilpasse etter hva du måtte ha liggende i skap og kjøleskap.
1 dl solsikkekjerner - finmalt

1 dl sesamfrø - finmalt

0,5 - 1 dl kruskakli

0,5 dl finrevet parmesan

1,5 ts bakepulver

1,5 ss fiberhusk

salt

1 ts sukrinmelis

1 dl rømme

2 ss olivenolje

4 egg

sesamfrø, valmuefrø, gresskarkjerner, tørkede urter el.l til pynt
_______________________________________________________________________________

Bland alt det tørre godt. Visp sammen egg, rømme og olje, og bland med det tørre.

Fordel røra utover en bakepapirkledd stekeplate. Strø sesamfrø, valmuefrø, tørkede urter eller annet du synes måtte passe på toppen.

Stek brødet på 200 grader i 15 - 20 minutterHer har jeg brukt za'atar på toppen av brødet (en blanding mellom ristede sesamfrø og tørkede urter). Brødskiva spiste jeg med makrell i tomat og majones med en cornichon på toppen.

Her har jeg servert brødet med tunfiskrøre.

14 kommentarer:

 1. MMM nok en snadder variant ;)

  SvarSlett
 2. digger bloggen din! skal bake:) NU! bare lurer, hvor mange karbs er det i brødet? mvh renate

  SvarSlett
 3. @ Makronella: Ja, den er virkelig allsidig den oppskriften altså.

  @ Renate: Sorry, jeg har ikke regna på det. Du må nesten veie opp solsikkekjernene og sesamfrøene for å finne ut av det. Vil du spare inn på karbene kan du godt bytte ut for eksempel halvparten av solsikkekjernene med linfrø.

  @ Helen: Takk :)

  SvarSlett
 4. det så godt ut! hva kan man erstatte rømme og parmesan med? tåler ikke melk og soya..

  SvarSlett
 5. Jeg tipper det går helt fint å erstatte rømme og parmesan med kokosmelk eller kokoskrem (bare den tykke delen av kokosmelken). Jeg ser jo at Line (LilaLife) har fått et vellykket resultat med kokosmelk i en oppskrift som er laget etter samme prinsipp som denne. Se her: http://lilalife.no/wips/754299265/blogurl/p__5546/

  SvarSlett
 6. Den oppskriften er jammen meg allsidig. Tror man kan ha bitte litt vann istedenfor rømme og ost også.

  SvarSlett
 7. Hei.. Først vill jeg si takk for alle flotte oppskriftene! :) Kjempe bra! Men jeg har sett at d er kruskakli i mange av brød oppskriftene, er det noe jeg kan bytte ut dette med? Jeg har cøliaki og må ha glutenfritt brød...

  SvarSlett
 8. I mange oppskrifter, som denne, så kan du godt droppe kruskaklien til fordel for mer frø, og evt. bittelitt mer fiberhusk. Litt av kruskaklien kan også byttes ut med havrekli. Men i og med at havreklien føles grovere, så ville jeg kanskje brukt mindre mengde.

  SvarSlett
 9. Hej

  Jeg bor i Danmark og bruger din fantastiske blok rigtig meget, tak for al den inspiration, du har gjort mit liv med low-carb meget nemmere.

  Et spørgsmål - hvad er kruskakli

  SvarSlett
 10. Tusen takk ANne Marie. Det er veldig hyggelig å høre at du finner inspirasjon her. Kruskakli er skallet på hvetekornet. Det er mest bare fiber. Jeg vet ikke hva det heter på dansk, men på engelsk er det wheat bran.

  SvarSlett
 11. Takk for nok en vellykket oppskrift! Jeg ha pleid å lage LilaLife sine valnøttbriks som også er kjempegode, men de var tom for kokosmelk i butikken i dag. Jeg doblet oppskriften, deler opp i biter og fryser ned porsjonspakker for noen dager. Ellers kan disse brødene begynne å mygle ganske fort.

  SvarSlett
 12. Hei :) Testet dette brødet for noen dager siden og det var DIGG! Til og med samboer'n som ikke er spes begeistret for lavkarbobrød syns det var godt.
  Måtte lage et nytt idag, da byttet jeg ut sesam og solsikke med gresskarkjerner og litt av rømmen med vaniljekesam. Kan også helt klart anbefales :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at det smakte :)Og nye variasjoner er alltid velkomne. Gresskarkjerner høres ut som en god ide :)

   Slett

Related Posts with Thumbnails