lørdag 8. oktober 2011

Pad Thai - stekte nudler på thailandsk vis

Pad Thai er en av Thailands mest kjente retter, og finnes i mange varianter. Retten består hovedsaklig av stekte risnudler, og var derfor ikke så aktuell på lavkarbokost, helt til jeg endelig fant shiratakinudler. Shiratakinudler er en type japanske nudler laget av konjac-planten, og inneholder så og si ingen karbohydrater, i motsetning til alle andre nudelsorter. De smaker heller ingenting, men trekker lett til seg smak fra saus og krydder. Konsistensen er litt som glassnudler, og passer i grunn helt perfekt til Pad Thai.


Jeg fant shiratakinudler på Japantorget på Majorstua i Oslo. Damen i butikken kunne fortelle at shiratakinudler finnes både i lake og tørre, men at de tørre er veldig uvanlige - også i Japan. I oppskriften forutsetter jeg at du bruker de som ligger i lake.

For de som synes det er ok å handle på nett, finnes de også å få tak i for eksempel her. Og hvis noen vet om andre butikker som fører dem, så rop ut!2 personer

2 porsjonspakker shiratakinudler

rapsolje

1 fedd hvitløk - finhakket

1 liten rød chili uten frø - finhakket

100 g kyllingkjøtt fra lår (evt. kyllingkjøttdeig)

en stor neve reker/små kokte scampi

1 stor neve bønnespirer

en neve hakket vårløk

1 1/2 ss fiskesaus (nam pla)

1 1/2 ss limesaft

1 ts sukrinmelis

evt. litt tamarind eller ketchup (kan utelates)

1 egg - pisket

frisk koriander - hakket

2 ss peanøtter

limebåter til servering
______________________________________________________________________________

Skyll godt av shiratakinudlene, og legg dem til side. Sørg for å ha alle de andre ingrediensene klare, ferdig hakket og oppmålt. Når man først setter i gang å steke, så går dette fort.

Varm oljen i stekepanne eller wok. Vær gjerne litt raus med oljen. Stek kyllingkjøtt, hvitløk og chili til kyllingen er gjennomstekt.

Tilsett bønnespirer, vårløk shiratakinudler og reker og rørestek til nudlene er ordentlig gjennomvarme.

Tilsett fiskesaus, limesaft, sukrin, evt. tamarind/ketchup, pisket egg og hakket koriander. Stek kjapt under omrøring, til alt er gjennomvarmt.

Strø over peanøtter, gjerne litt frisk koriander, og server med et par limebåter på siden. Retten serveres også tradisjonelt med litt sprøstekt løk på toppen.
  17 kommentarer:

  1. Her:
   http://www.iherb.com/Miracle-Noodle-Angel-Hair-Shirataki-Pasta-7-oz-198-g/37585?at=0/bix900

   Har hatt lyst til å prøve disse, bare ikke kommet så langt. Takk for påminnelsen! :)

   SvarSlett
  2. Jeg er veldig fornøyd! Tror ikke jeg kommer til å bruke dem i mer tradisjonelle pastaretter. Men til asiatisk mat er de perfekte altså! Løp og kjøp ;)

   SvarSlett
  3. Takk for oppskrift og så fint du fant dem! For de som bor i Tønsberg-området har de også nudlene hos Lille Asia på Borgheim, Nøtterøy. Min datter elsker disse for at de ser ut som nudler som hun er så glad i :-D Veldig mettende er de også. Jeg har en hel haug i skapet og skal nok teste retten din i nærmeste framtid. Ha en super lørdag Frida!

   SvarSlett
  4. Takk for tips til Tønsbergboere. Jeg tipper at disse nudlene kommer til å bli tilgjengelige etter hvert. Med fler og fler lavkarbere som etterspør dem, så blir det jo et større marked for dem. Håper Pad Thai faller i smak. God lørdag til deg også Janicke :)

   SvarSlett
  5. Skal helt klart prøves :D

   SvarSlett
  6. Jeg bestiller regelmessig fra iHerb, trygt og rimelig! Bare pass på at verdien på hver pakke ikke overstiger 200 kr (frakt kan komme i tillegg). Passer man på at pakkens vekt ikke overstiger 1,8 kg får man frakt fra 2-6 dollar også, det er ikke verst!

   Benytt koden RIM473 ved første bestilling, så får du 5 dollar i rabatt også! :)

   - Ingvild

   SvarSlett
  7. Åh dette så utrolig godt ut:). Hva er de nudlene laget av? L:)

   SvarSlett
  8. Takk Line. Nudlene er laget av konjac-planten: http://en.wikipedia.org/wiki/Konjac

   SvarSlett
  9. Fantastisk, måprøves! Hvor mye koster en pakke? Og hvor mye inneholder den? :)

   SvarSlett
  10. Det kommer sikkert litt an på hvor du kjøper den. Jeg husker ikke helt hva jeg betalte... 25 kroner for en pakke kanskje? Og det var en stor porsjon, så den rekker til enten en veldig sulten, eller to ikke så sultne. Og litt avhengig av hva du bruker den til.

   SvarSlett
  11. Hei, nå er Miracle Noodle også tilgjengelig i Norge. Mer info hos importøren:
   www.tokay.no

   SvarSlett
  12. Detta blir middag i morgen! Gleder meg:D

   SvarSlett
   Svar
   1. Da håper jeg du blir fornøyd :)

    Slett
  13. Åh hjelp.. det var en merkelig konsistens... testa en pakke med et par forskjellige sauser.
   Tror de kan gå an som en av ingrediensene i en rett med mange ingredienser. Som erstatning for pasta i pasta og tomtatsaus duger den dessverre ikke :'(

   SvarSlett
   Svar
   1. Nei, det er ganske annerledes enn pasta. Veldig mye mer som glassnudler. Jeg tror ikke jeg heller ville brukt dem i klassiske pastaretter. Bedre å bruke dem til asiatiske retter der det tradisjonelt brukes glassnudler, vermicelli eller lignende.

    Slett
  14. Dette var nydelig. Nettopp spist. Et par småendringer, men nydelig. Skal helt klart lages igjen.

   SvarSlett
   Svar
   1. Kult at du likte den Line :) God påske til deg!

    Slett

  Related Posts with Thumbnails