torsdag 13. oktober 2011
Kjøttboller i rød kokoscurry
Til denne oppskriften kan du bruke kjøttdeig av enten storfe, svin (også medister), kylling eller kalkun. Ta det du har, eller det butikken har på tilbud, eller det du liker best. Her gir jeg deg oppskriften uten grønnsaker, men du tilsetter de grønnsakene du vil.
400 g kjøttdeig
1 egg
1 ss fiberhusk
salt & pepper
1/2 ts spisskummin
1/2 ts malt koriander
smør/olje
400 ml kokosmelk
1/2 - 1 ss rød currypaste
1 1/2 ss fiskesaus
1 ts sukrin
en liten skvis limejuice
2 ss hakkede peanøtter
evt. urter (f.eks koriander, bladpersille eller gressløk) til pynt
_______________________________________________________________________________
Visp sammen egg, fiberhusk, salt, pepper, spisskummin og koriander. Tilsett kjøttdeigen og rør godt sammen.
Form kjøttbollene. Enten du synes det er best å forme dem med hendene, eller om du gjør det med skjeer, så gjør du det enklere og mindre klissete om du dypper hendene/skjeene i kaldt vann mellom hver kjøttbolle.
Stek kjøttbollene i smør eller olje.
Ha kokosmelk, curry, fiskesaus og sukrin i en kjele. Kok opp og rør rundt til du er sikker på at curryen har løst seg ordentlig opp. Smak til med limesaft (og evt. mer curry/fiskesaus/sukrin).
Hvis du vil ha grønnsaker i curryen tilsetter du de nå, og lar de koke til de er nesten møre nok. Jeg synes brokkolibuketter gjør seg godt her. Tilsett kjøttbollene mot slutten slik at de får trekke med i sausen noen minutter.
Etiketter:
asiatisk,
kjøttdeig,
kokosmelk,
meieriproduktfritt,
middag
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ser nydelig ut :)
SvarSlettMmm! Dette så godt ut :-)
SvarSlettSer sinnsykt godt ut! Jeg har fått dilla på asiatisk mat for tiden og spiste grønn curry her om dagen. Veldig godt! Denne må absolutt prøves!
SvarSlettNina og Cecilie: Takk :)
SvarSlettCatje: Jeg er også stor fan av asiatisk. Så utrolig godt, og egentlig veldig enkelt. Håper kjøttbollene også faller i smak :)
mm, lovely, mange spennende ingredienser..må være ganske spesiell smak så den må testes ut :-)
SvarSlettHva slags fiskesaus er det du mener?
SvarSlettMå prøves!!
Linda
Ikke bare ser dette godt ut, smaker fortreffelig og knallgodt gjør det også! ; )
SvarSlett@ Gitte: Godt å høre :)
SvarSlett@ Anonym: Fiskesaus av typen asiatisk/tjai fiskesaus (Nam Pla). Santa Maria har for eksempel fiskesaus. Det brukes istedenfor salt.
@ Lev: Tja... Asiatisk smak i hvert fall :)
Prøvde denne idag, og selv mannen som ikke er glad i kokosmelk syntes det var godt. (Jeg røper ikke ingrediensene før etterpå...) ;-) Laga blomkålris med hakka paprika og vårløk til.
SvarSlettHehe, av og til må man være litt hemmelighetsfull ;) Så gøy at han likte det til tross for kokosmelken. Hakket paprika og vårløk høres ut som godt tilbehør.
SlettGod påske til deg og mannen!