onsdag 12. oktober 2011

Spinat og fetafrittata

Eller kanskje jeg heller burde kalle denne for spinatgrateng? Det ble nemlig veldig mye mer spinat enn egg, så det minner kanskje ikke så mye om frittata (omelett) lenger. Denne fungerer fint både til middag, frokost og lunsj. Med litt salat ved siden av ble dette en fin vegetarisk middag. For ja, i motsetning til hva tabloidpressens fremstillinger de siste ukene skal få oss til å tro, så lar det seg jo faktisk gjøre å spise en lavkarbo middag uten kjøtt. Og i og med at den også er god når den er kald, så funker den fint i matboksen til lunsj.200 - 250 g spinat

smør

1 fedd hvitløk - finhakket

salt & pepper

revet muskat

et par klyper chiliflak

3 store egg

100 g fetaost

1/2 dl fløte

et par never revet parmesan
_______________________________________________________________________________

Sett ovnen på 200 grader.

Varm smøret i en stekepanne. Stek spinat og hvitløk til spinaten har falt ordentlig sammen. Krydre med salt, pepper, muskat og et par klyper chiliflak. Bruker du frossen spinat istedenfor fersk er det viktig at du tiner den og presser ut all overflødig væske først. Ellers blir frittataen veldig bløt.

Smuldre fetaosten. Visp sammen egg, fløte, feta og en liten neve parmesan.

Bland spinatblandingen og eggeblandingen godt, og hell alt over i en ildfast form. Har du en stekepanne som tåler å stå i stekeovnen kan du blande alt i stekepannen. Strø parmesan over på toppen.

Sett formen i stekeovnen, og la steke i ca. 20 - 30 min til frittataen har stivnet helt. Steketiden varierer med størrelsen på formen du steker frittataen i. Er det en høy frittata tar det lenger tid, enn om formen er stor og firttataen blir lav. Dersom du steker frittataen i selve stekepannen kan det også ta kortere tid, da stekepannen er varm fra før du setter den inn i ovnen. Følg med!

La frittataen hvile i 10 minutter før du serverer den. Jeg synes den er best når den ikke er så varm lenger, men bare har en passe "lunk". Den har en tendens til å være litt slapp i fisken når den kommer rett ut av ovnen. Den er også god både romtemperert og kald.

Server gjerne med litt frisk salat med en dressing laget av olivenolje, balsamico, finhakket sjalottløk, salt, pepper og bittelitt soyasaus.

22 kommentarer:

 1. Super oppskrift!

  Ja jeg får nesten lyst til å kutte all bacon, rødt kjøtt og fete melkeprodukter fra kosten - bare på trass!! For å vise dem at det går helt fint å spise lavkarbo og klare seg uten.. hehe. Men nå spiser jeg jo lite av alt dette fra før da.. :)

  SvarSlett
 2. Skjønner hva du mener ja! Gah! Begynner å bli rimelig lei den tabloide lavkarbobølgen nå. Bacon er godt det. Men alt med måte liksom :)

  SvarSlett
 3. mmmmmm spinat og fetaost er så utrolig digg sammen! skal prøves!

  SvarSlett
 4. er så heldig å ha med meg denne frittataen og brødet med parmesen og rømme til lunsj senere idag, finner knappe ord, og kan nesten ikke vente.....Skal se det blir kjøttboller i rød curry til middags... Har sagt det før, Du er super genial Frida! ; )

  SvarSlett
 5. Du altså Gitte! Det er så gøy med tilbakemeldingene dine. Jeg blir jo så smigret, og ikke minst superglad for at du bruker oppskriftene :D

  SvarSlett
 6. Fungerer denne like greit med frossen spinat, som jeg har liggende, eller blir ikke det det samme? Skal uansett prøves!

  SvarSlett
 7. Jeg ser jo rett etter at jeg kommenterte at du faktisk gir meg svaret nesten øverst. Så, ja.. Hehe, takk! Du er super!!

  SvarSlett
 8. Så bra at du fant ut av det Maria. Jeg var jo litt treig til å svare :)

  SvarSlett
 9. Dette var ikke en dum rett nei! Har smakt litt av det samme, bare i en vegetarisk lasagne-versjon. Må visst prøve denne til uken.. :-)

  SvarSlett
 10. Da håper jeg du liker den Siv:)

  SvarSlett
 11. Dette har blitt en av mine favorittoppskrifter. Jeg bruker å dele den i tre og ha den til frokost/lunch flere dager på rad. Syns faktisk den blir best om man bytter ut parmesanen med en mildere ost ala Norvegia.

  SvarSlett
 12. Så gøy å høre at det er blitt en favoritt Hedda. Jeg skal teste ut varianten din med en mildere ost :)

  SvarSlett
 13. Dette var helt sinnssykt godt, og da skal det nevnes at jeg ikke liker den tradisjonelle omeletten! :D Takk for maten, Frida!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Ja, dette må være en omelett for de som ikke er så glad i omelett. Eggene forsvinner jo nærmest i all spinaten :)

   Slett
 14. Den er kjempegod. Har lagd den to ganger på to uker. mmmmmm

  SvarSlett
 15. Da står fritattaen og kjøler seg ned etter å ha blitt stekt. Gleder meg til å spise litt av denne. Og så skal jeg spare til lunsj i morgen. :)

  SvarSlett
 16. Oi, denne oppskriften så virkelig DEILIG ut, den skal prøves i løpet av uka. Selv om jeg er litt mer low carb low fat så er det jo bare å kutte litt ned på osten så blir det "tres bien" :) Takk for matinspirasjon på en søndag, jeg skjønner at det lønner seg å bla litt i dette arkivet ja :)

  SvarSlett
 17. Etter alle disse årene er jeg fortsatt bruker av denne oppskriften.... tusen takk Frida for at du har lagt ut alle disse fantastiske oppskriftene! ❤

  SvarSlett
 18. Etter alle disse årene er jeg fortsatt bruker av denne oppskriften.... tusen takk Frida for at du har lagt ut alle disse fantastiske oppskriftene! ❤

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails