søndag 16. oktober 2011

Gresskarmuffins til Halloween

Disse ble til som et resultat av Matbloggsentralen sin Halloweenutfordring. Jeg har aldri laget bakst med gresskar før, men jeg lover det ikke blir siste gang! Dette ble saftige saker!

Jeg hadde en ambisjon om å få til oransje glasur. Jeg kan fortelle med en gang at du kan glemme å få til det ved å blande gul og rød konditorfarge. Det blir ferskenfarge, og ikke oransje, som du ser på bildene. Så da vet du det.Illustrasjonsfoto: Leah1201l / CC: by-nc-nd


3 egg

75 g malte mandler

75 g malte valnøtter

1 dl sukrinmelis

200 g revet gresskarkjøtt

1/4 dl rapsolje

1 dl rømme

1,5 ts bakepulver

1,5 ss fiberhusk

1 ts kanel

et par klyper kardemomme

1 ts malt ingefær

1/2 ts vanilje (evt. 2 ts vaniljeekstrakt)


Glasur:

150 g kremost

35 g smør - romtemperert

sukrinmelis

sitronsaft

litt revet appelsinskall

ca. 200 g mørk sjokolade (minst 70 %) til pynten
_______________________________________________________________________________

Bland alle de tørreingrediensene i en bolle. Visp sammen alt det våte i en annen bolle, og bland revet gresskarkjøtt godt ned i det våte. Bland sammen det våte og det tørre. Smak på røra om du synes det er nok søtt, og tilsett eventuelt mer sukrinmelis om nødvendig.

Fordel muffinsene i former, og stek i 40 - 45 minutter på 175 grader. Det er mye fuktighet i muffinsene, så det er viktig at de får steke lenge nok. Steketiden er beregnet på store amerikanske muffinsformer. Bruker du små former kan du nok redusere steketiden litt.

Visp sammen romtemperert smør og kremost. Smak til med sukrin, litt sitronsaft og litt revet appelsinskall. Vær litt forsiktig med appelsinskallet, det kan bli bittert om du bruker for mye. Du kan gjerne bruke litt av appelsinsaften fra appelsinen også. Et alternativ er å smakssette med revet limeskall og saft fra lime.

Farg evt. glasuren med f.eks gul eller grønn konditorfarge.

Ha glasuren på toppen av muffinsene når de er helt avkjølt.

Smelt sjokoladen i et vannbad. La den avkjøle litt så sjokoladen tykner litt igjen. Ha sjokoladen i en liten spruteflaske, sprøytepose med liten åpning, eller en brødpose med et lite avklippet hjørne. Tegn spindelvev og edderkopper, eller andre skumle ting, på en bakepapirkledt flate med sjokoladen. Sett inn i kjøleskapet/fryseren til sjokoladen har stivnet, og løsne sjokoladetegningene forsiktig fra bakepapiret. Pynt muffinsene med sjokoladen.

For variasjon tror jeg det hadde vært godt med litt revet appelsinskall i selve røra, og kanskje litt grovt hakkede nøtter. Noen sjokoladebiter i røra er heller ikke dumt. Osteglasuren kan byttes ut med sjokoladeglasur. Da kan for eksempel pynte med hvit sjokolade istedenfor.
Illustrasjonsfoto: Carlogambino / CC: by-nc

16 kommentarer:

 1. Mmm. Disse så gode og saftige ut! Men jeg må innrømme at jeg aldri har smakt gresskar. Litt skeptisk :p Kanskje dette er året for å prøve noe nytt :)

  SvarSlett
 2. Ja, da er det på tide ;) Å ha gresskar i baksten er litt som å ha gulrot eller squash i, som i gulrotkake eller squashmuffins. Så det er ikke så skummel smak altså :)

  SvarSlett
 3. Ser spennende ut! Når du skriver "smelt sjokoladen", mener du da en plate 200 gram 70 % kokesjokolade? Ser ikke at det står i oppskriften.

  SvarSlett
 4. Oi, ja sjokoladen har jeg glemt i ingredienslisten. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det Tone. Skal rette opp i det nuh! Hvor mye sjokolade du bruker kommer jo an på hva du "tegner". Men jeg smeltet en 200 grams plate, og hadde vel litt sjokkis til overs.

  SvarSlett
 5. Veldig spennende oppskrift! :) Nam-nam!

  SvarSlett
 6. Takk Gretel! De er jo til dels inspirert av din squashkake ;)

  SvarSlett
 7. ÅÅ, dette så jo helt nydelig ut :)

  SvarSlett
 8. Kjempefine cupcakes Frida - gøy at du er med i utfordringen!!

  SvarSlett
 9. Spennende, må prøves. Hvis man bruker gelefarger, f.eks fra Cacas vil man få en skikkelig oransje farge

  SvarSlett
 10. @ Kristine: Takk :)

  @ Ina: Jeg synes også det er gøy ;) Og takk!

  @ Andemora: Takk for godt tips. Jeg må innrømme at jeg var litt frustert over at det ikke gikk an å lage oransje av rødt og gult altså.

  SvarSlett
 11. Morsom oppskrift!
  Ja, dersom du kjøper mat farger på en kakebutikk så får du knall farger. Det skal også mye mindre til, så det er nok sunnere enn en halv flaske konditor farge.
  Fortsett med dine flotte prosjekter :o)

  SvarSlett
 12. Takk for tips Hilja. Ja, en halv flaske konditorfarge smaker uansett ikke godt. Blir litt bitter bismak av for mye konditorfarge.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails