onsdag 9. mars 2011
Laksesuppe med dill
Nydelig laksesuppe inspirert av Trine. En av de beste fiskesuppene jeg har spist på en stund faktisk. Jeg bare elsker det lille stinget fra cayennepepperen kombinert med de søte tomatene.
500 gram laksefilet i terninger
100 gram reker (kan sløyfes)
1 bit sellerirot - strimlet
1 liten fennikel - strimlet
1 liten purreløk - skivet
smør til steking
1 boks hermetiske tomater
7 dl fiskekraft (evt. vann og fiskefond/skalldyrsfond)
en skvett hvitvin (eller en liten klunk hvitvinseddik)
3 dl fløte
cayennepepper
salt
dill - hakket
_______________________________________________________________________________
Kutt opp alle ingrediensene før du begynner. Bruk gjerne et juliennejern til selleriroten. Prøv å få fenikkelstrimlene omtrent like tynne som sellerirotstrimlene.
Fres sellerirot, fennikel og purreløk i smør et par minutter.
Tilsett tomatene, fiskekraft, fløte, ca 1-2 ss finhakket dill og eventuelt litt hvitvin. Hvis du vil ha en jevnere suppe kan du kjøre tomatene i blenderen før du tilsetter dem. La suppen koke til grønnsakene er møre, eller ca 5-10 minutter. Smak til med salt og cayennepepper.
Ha i laksebitene og la de trekke med noen minutter til de er ferdige. Ikke rør i suppen. Tilsett rekene rett før servering.
500 gram laksefilet i terninger
100 gram reker (kan sløyfes)
1 bit sellerirot - strimlet
1 liten fennikel - strimlet
1 liten purreløk - skivet
smør til steking
1 boks hermetiske tomater
7 dl fiskekraft (evt. vann og fiskefond/skalldyrsfond)
en skvett hvitvin (eller en liten klunk hvitvinseddik)
3 dl fløte
cayennepepper
salt
dill - hakket
_______________________________________________________________________________
Kutt opp alle ingrediensene før du begynner. Bruk gjerne et juliennejern til selleriroten. Prøv å få fenikkelstrimlene omtrent like tynne som sellerirotstrimlene.
Fres sellerirot, fennikel og purreløk i smør et par minutter.
Tilsett tomatene, fiskekraft, fløte, ca 1-2 ss finhakket dill og eventuelt litt hvitvin. Hvis du vil ha en jevnere suppe kan du kjøre tomatene i blenderen før du tilsetter dem. La suppen koke til grønnsakene er møre, eller ca 5-10 minutter. Smak til med salt og cayennepepper.
Ha i laksebitene og la de trekke med noen minutter til de er ferdige. Ikke rør i suppen. Tilsett rekene rett før servering.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Godt godt godt:), noe å drømme mot til jeg har fått orden på ting og tang:)
SvarSlettååå den ser kjempe lekker ut :-D Dette er suppe for meg som eeeeelsker laks!!!
SvarSlettÄlskar soppor så denna måste testas.
SvarSlettDette ser bare herlig ut - kjekt med flere fiskesuppealternativ :)
SvarSlettFantastisk GOD!!! Mann min ønsker seg en kran fylt med denna suppa, så han kan drikke hele dagen....... c",)
SvarSlett@ Lila, Janicke, Jimmie og Makronella: Takk! ;)
SvarSlett@ Gitte: Igjen er jeg mektig imponert over hvor rask du er til å teste ut oppskrifter! Men det er jo moro med så raske tilbakemeldinger. Artig å høre at den falt i smak hos dere begge to. Jeg tror jeg liker mannen din Gitte ;)
Hehee... kan trygt tørre å si det er gjensidig! Det er jo umulig med den lekre presentasjonen og viten om innhold, ikke å hive seg rundt umiddelbart må du vite.... ; )
SvarSlettHehe. Moro!
SvarSlettKjempelekkert! Gode supper er jo så deilig nå på vinteren! Og fint å få i seg den sunne laksen samtidig!
SvarSlettTakk Linn. Ja, denne var virkelig deilig altså!
SvarSlettNå er den på kveldens meny atter en gang, og må få skryte av min nyervevede mandolin, perfekt å choppe både selleri og fenikkel. Innkjøpt hos Guldbrandsen selvfølgelig, utrolig hva en liten plastdings can do! men pass fingran, skulle prøve den på en jordskokk uten beskytteren og da gikk det som det måtte, plaster på....... Nå må jeg røre i ketsjupen ; )
SvarSlettÅh, heldige du da gitt. Denne suppa er jo sååå deilig!
SvarSlettMandolin har stått på ønskelista mi en stund. Vet ikke hvorfor jeg ikke har kjøpt det. Det koster neppe en formue på Guldbrandsen.
Og ketchup på gang også! Multitasking med plaster på fingeren altså!
Oi oi oi! For en fantastisk suppe!
SvarSlettSamboeren gikk i spinn da han smakte denne, og jeg var enormt fornøyd selv.
For øvrig har jeg nå frysen full av deilige retter som jeg har laget etter dine oppskrifter.
Jeg får lyst til å lage alt du presenterer, mye pga lekre bilder.
Så takk!
Så bra at dere likte den begge to! Også er det så inmari gøy å høre at du blir inspirert til å lage mat. Håper alt du lager faller i smak også. Tusen tusen takk for trivelig tilbakemelding Annikken :)
SvarSlettAltså.. Denne var faktiskt helt fantastisk god! Jeg er ingen fiskefan så jeg tar imot alle gode fiskeoppskrifter med åpne armer XD
SvarSlettJa, er den ikke deilig? Kult at den faller i smak hos en som ikke er fiskefan også :)
SvarSlettNam!!!! Utrolig god suppeoppskrift som jeg kom over på bloggen din i dag. Jeg hadde ikke sellerirot så det ble pastinakk i stedet, men det funket det også :-)
SvarSlettPastinakk er jo kjempedeilig! Ja, denne suppa er en storfavoritt hjemme hos meg også :)
Slett