fredag 28. januar 2011

Portobellopizza

Ikke så mye en oppskrift som et tips, dette her. Her har jeg brukt portobellosopp som en slags minipizzabunner. Hva du bruker som fyll blir jo opp til din egen fantasi. Her kommer tre varianter.


3 portobellosopp

olivenolje/hvitløksolje

fyll (se lenger ned)

revet ost
_________________________________________________________________________________

Fjern stilken på soppene. Pensle soppene rundt det hele med olje. Soppen trekker til seg olje, så pensle dem gjerne 2-3 ganger. Pensle bunnen av en ildfast form med den samme oljen, og legg soppen i formen.

Fyll soppen med ønsket fyll (se under). Topp med revet ost og stek i ca. 10-15 minutter på 220 grader til osten er smeltet og gjerne begynner å få farge.

Denne portobellosoppen har er laget med kjøttfyll. Fyllet er restene av denne kjøttsausen. Foruten vanlig ost, har den også fått litt gorgonzola på toppen.

Denne portobellosoppen er fylt med litt hakkede tomater, pesto og krydder (oregano, salt og pepper) i bånn, før den har fått ost og pepperoni på toppen.

Denne portobellosoppen er fylt med hakkede tomater, løk, krydder (oregano, timian, salt og pepper) og pølsebiter.

Og liker du disse, så liker du garantert også disse fylte portobellohattene gratinert med gruyere. En av mine favoritter.

13 kommentarer:

  1. Nam, det så veldig godt ut! Takk for tipset, nå er i hvertfall fredagskvelden i boks:-)

    mvh
    Vibecke

    SvarSlett
  2. Hei Frida,
    Dette så godt ut, nysgjerrig på disse soppene, er det mest sannsynlig å finne de i en asiatisk forretning eller...?

    SvarSlett
  3. Takk Vibecke :) God fredagskeveld!

    @Gitte: Jeg pleier å kjøpe portobellosopp på Meny. Jeg tenker at det kanskje er den typen butikker (velassorterte matbutikker) som er det mest sannsynlige stedet å finne dem.

    SvarSlett
  4. Aha, da er kveldskosen berga her også,
    Takk for kjapt svar!;)

    SvarSlett
  5. Mmmm dete ser jo riktig så snadder ut!
    Skal garantert prøves!

    Ha en riktig fin helg!

    SvarSlett
  6. Takk takk Linda. God helg til deg også :)

    SvarSlett
  7. Så smart Frida!! Dette skal testes :-D Elsker sopp med fyll!!! Men har ikke hatt pizzafyll på de noen gang og heller ikke prøvd porobellosopp!! Får vann i munnen her!!! God helg.

    SvarSlett
  8. Portobellosopp er jo kjempesmart. Mye mer plass til fyll på de svære flakene av noen sopp;) God helg til deg også Janicke :)

    SvarSlett
  9. Soppene ble veldig gode! Fant soppene på Meny og osten på Sultan! Namminamm....

    SvarSlett
  10. Gøy å høre at du likte dem Gitte!

    SvarSlett
  11. Funker det med store sjampinjonger?
    For vi har ikke Meny her jeg bor, og er ikke sikker på om det finnes Portobellosopp her i byen x)

    SvarSlett
  12. Medusa: Champignonene er ikke like flate (og store) som portobelloen. Så da får du mer fylte sopp en pizzaaktig fasong på dem. Men fylte sopp er kjempegodt det også. De får også en litt annen konsistens selvsagt. Også tror jeg kanskje muligens de må steke litt lenger enn portobelloen?

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails