mandag 31. januar 2011

Kokt torsk med egg- og persillesaus

God saus til kokt torsk.



800 gram torskefilet

1 laurbærblad

sitronsaft

salt

noen hele pepperkorn


til sausen:

1 ½ dl fløte

4 hardkokte egg i terninger

2 bunter persille - finhakket

250 g smør
_______________________________________________________________________________

Kok opp fløte og smør til sausen, og la koke til sausen tykner.

Mens fløten koker, kok opp en kjele med vann tilsatt salt, pepperkorn, laurbærblad og litt sitronsaft. Del torskefileten i passe stykker og legg dem i kjelen. Skru ned temperaturen, og la fisken trekke rett under kokepunktet i 10-12 minutter.

Tilsett hakket egg, persille og salt og pepper i fløten når den har tyknet godt, og rør rundt.

Server fisken med saus og kokte grønnsaker.



Her er fisken servert med braissert purre. Oppskriften kommer etter hvert...

4 kommentarer:

  1. Fekk lyst på fisk faktisk!!! Digga bloggen din!!!:)

    SvarSlett
  2. Du er utrolig flink! Tusen takk for deilig oppskrift!

    SvarSlett
  3. Tantebleik og Hanne Elin: Takktakk,søte dere!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails