tirsdag 1. februar 2011

Rosmarinkylling i tomatsaus

Deilig kylling med smak av rosmarin.8 kyllinglår - delt i to

1-2 kvister rosmarin - hakket

1 rød løk i skiver

3 hvitløksfedd - finhakket

2 ansjosfileter - hakket

400 g hakkede tomater på boks

1 ss kapers

75ml rødvin (kan utelates, eller byttes ut med vann og evt.en liten klunk rødvinseddik)
________________________________________________________________________________

Varm halvparten av oljen i en panne, og brun kyllingen godt på begge sider. Tilsett halvparten av den hakkede rosmarinen og rør rundt så rosmarinen blir fordelt utover kyllingstykkene. Sett pannen til side.

Varm resten av oljen i en annen panne. Stek løken forsiktig til den blir myk. Tilsett hvitløk, ansjos og resten av rosmarinen og stek litt til.

Hell tomater, kapers og vin/vann over løken, og kok opp. Legg kyllingen oppi sausen og la dem koke i ca. 20 - 40 minutter, eller til de er gjennomkokte (koketiden vil avhenge av hvor godt kyllingen ble stekt på forhånd, og hvor store kyllingbitene er).

Smak til med salt og pepper..

10 kommentarer:

 1. nam nam :-D ble sulten jeg nå...som vanlig..hehe

  SvarSlett
 2. Wow hvordan er det mulig å ha så mange gode oppskrifter!!? Hadde jeg ikke hatt deg ville lavkarbo vært kjedelig <3

  SvarSlett
 3. Frokosten min blekner her ..... dette ser farlig godt ut :)

  SvarSlett
 4. Hadde kyllinglår i fryseren, de ligger og tiner i kjøleskapet nå. Rosmarin er kjøpt inn, den står og strutter på kjøkkenbenken. Dette blir fredagsmiddagen vår, gleder meg allerede. :-)

  SvarSlett
 5. Ingenting er bedre enn struttende urter på kjøkkenbenken! Håper middagen smaker. God fredag og god helg :)

  SvarSlett
 6. Har akkurat spist dette til middag, og jeg syntes det var kjempegodt. Men kjøttet var fortsatt rødt inni, så jeg tror kanskje 20 min er i minste laget. Kyllinglårene var godt tint, godt stekt på alle sider og retten hadde stått og putra i 40 min før det ble servert. (Brukte Priors ukrydrede kyllinglår, de er ganske store.) Syntes den sausen var bare helt nydelig.

  SvarSlett
 7. Takk for tilbakemeldingen Hannem. Jeg ser at 20 minutter fort kan bli kort hvis man ikke har stekt kyllingen veldig godt på forhånd. Det er bedre at kyllingen koker litt for lenge enn litt for kort, så jeg skal rote meg til å endre oppskriften, så andre ikke opplever rød kylling. Takk igjen :)

  SvarSlett
 8. Har nettopp fortært halve retten selv, og nam nam nam nam nam nam nam! Tusen takk flotte flinke deg for at du piffer opp matlyst og kjøkkenlysten min! Jeg måtte ut og kjøpe ingredienser spesielt til oppskriften, så nå blir det kanskje en gang til før f.eks resten av sardinene går sin vei!

  Jeg er egentlig ganske negativ til kyllinglår/vinger, i mitt hode er de lite godt kjøtt på og bare vanskelig å prelle kjøttet av. Jeg stekte alle lårene i en svær panne på middels varme under lokk mens jeg hakket og gjorde i stand alt annet. Så stekte jeg løk++ ved siden av som instruert, og helte alt over kyllinglårene i den store pannen til slutt. Da hadde lårene allerede stekt i ca 15min, snudd flere ganger. Lokket er viktig å ha på, så varmen holder seg i gryten.

  Så putret det og koste seg i 30min. Kjøttet var så mørt at det datt av lårbeina, og det var null problem å spise det. Og guuud så god sausen var. Jeg var litt skeptisk, kapers og ansjos er ikke helt noe jeg er vant til, men nam nam! Tusen takk, igjen!

  SvarSlett
 9. Så bra at det smakte. Jeg bare elsker kjøttet på lårstykkene, og særlig når de kokes, for som du sier så blir det utrolig mørt. Koker de lenge nok detter jo kjøttet nærmest bare av beina av seg selv bare man dytter borti med en skje. Gøy at du prøver ut oppskriftene. Og takk for tilbakemeldingene dine. Og gøy at du likte sausen, selv om det var et par nye uvante ingredienser. Selv blir jeg aldri lei av å teste ut nye ting og kombinasjoner. Av og til går det ikke så bra. Men noen ganger treffer man jo blink også ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails