tirsdag 22. november 2011

LCHF-bloggen to år i dag!

Hvem skulle trodd at jeg fortsatt holdt på med dette her to år etter at jeg skrev mitt første blogginnlegg? Ikke jeg i hvert fall.Vel, her er jeg, og jeg kommer nok til å fortsette å legge ut oppskrifter på maten jeg lager i enda en lang stund. Jeg koser meg med dette. Ikke bare fordi det resulterer i mye god mat. Men like mye takket være alle dere fine lesere, både dere jeg bare ser i statistikkene mine, og særlig til dere som gir dere til kjenne i kommentarfelt, på facebook, og på e-post. Tusen takk!Så hva har skjedd siden ettårsmarkeringen? Litt statistikk og tall først. Det har blitt 215 nye oppskrifter, av i alt tilsammen 436 i løpet av de to årene. Bloggen har passert  560 000 unike treff, og nærmer seg 2 millioner sidevisninger (wow!). Som regel er det et sted mellom 1000 og 2000 som titter innom bloggen hver eneste dag, og besøkstallene har bare steget og steget fra måned til måned. Det er moro å se. Det er blitt over 4200 følgere på facebook, over 300 følgere via google, det nærmer seg 500 følgere på bloglovin'. Gøy!Nok om tall. Det er vel mest moro for meg. Det som er viktig er jo oppskriftene! Og her må jeg bare si en ting... Dere er alle avslørt! Dere brødgomlere, godtemomser og søtsugne dessertspisere! Jeg ser det på statistikken skjønner dere. De oppskriftene som er mest populære hos dere, både sett i forhold til besøkstall og antall kommentarer er brød, kaker og søtsaker.

Blant deres favoritter det siste året finner vi bounty, snickers, ostekake med sjokoladebunn, brownies, rundstykker, pizzabunn, hasselnøttmarengs, pannekaker, grovbrød, lyst brød, amerikansk ostekake, hasselnøttkonfekt, appelsintrøfler, marsipankjeks, marsipankuler, sjokolademuffins, solsikkebrød og knekkebrød.

Jeg må jo le litt. Ikke mye med den lista som gir inntrykk av at dette er en lavkarboblogg. Av de ytterst få favorittoppskriftene deres som faller utenfor brød og søtsakskategorien er kinakålcarbonara med kylling, sellerirot fries, og feite kjøttkaker i heite tomater.Jeg må jo også få lov til å fremheve det som har vært mine favoritter i løpet av året. Jeg deler et par av deres favoritter, som frokostrundstykkene og appelsintrøflene. Jeg har også et par søte favoritter som ikke har havnet på deres favorittliste, nemlig Black Sunday, sjokolademousse med appelsinsmak og jordbær med tiramisukrem.

Ellers er jeg nok først og fremst et middagsmenneske. Jeg synes det er vanskelig å trekke frem noen favoritter, men jeg gjør et forsøk i alle fall, uten at de kommer i noen rangert rekkefølge. Isbergsalat med blåmuggost og bacon, aspargessuppe med estragon, asiatiske medisterboller, Trines laksesuppe med dill, briegratinerte nakkekoteletter med paprikasalsa, appelsinmarinert biff, kremet kinakål, nykål med smør, sashimi, kylling saltimbocca, røkt makrellrøre, grillet libanesisk kje og koreansk svinewok med spinat og blomkål er bare noen av de jeg liker best.I fjor nevnte jeg mange av de bloggene som inspirerte meg i løpet av det første året. Jeg synes det bare har eksplodert med lavkarboblogger og andre matblogger de siste par årene. Jeg klarer ikke lenger å holde oversikten! De som inspirerte meg i fjor, inspirer meg fortsatt i år. Og det er kommet til mange flere. I år tenker jeg vi sier ingen nevnt, ingen glemt. For dem som leter etter blogginspirasjon har jeg listet opp mange her, ellers er Matbloggsentralen blitt et samlingssted for norske matbloggere i løpet av det siste året. Der kan man finne hundrevis med matblogger i alle kategorier.

En blogg må jeg imidlertid nevne.  I fjor brukte jeg litt plass på å skryte av Nannahs oppskrifter. Og jeg skrev at jeg ønsket at Nannah startet en matblogg. Noen ønsker går i oppfyllelse, blant annet fjorårets bloggønske. For i løpet av året som har gått har Nannah startet matbloggen Hansel & Gretel der hun sprer matglede, matkunnskap og deilige oppksrifter.
Takk igjen til både nye og gamle lesere. Jeg håper dere har lyst til å fortsette å følge LCHF-bloggen i tiden fremover også.

Frida

29 kommentarer:

 1. Gratulerer så masse med en helt fantastisk blogg og to flotte år!! Hver gang jeg ikke vet hva jeg skal ha til middag..henter jeg inspirasjon hos deg!

  Takk for fine ord! Stor klem fra meg!!

  Og du...er det ikke snart på tide med en kokebok fra deg?

  SvarSlett
 2. Grattis med bloggens bursdag :) Bloggen din var den første jeg oppdaget, da jeg la om kostholdet til lavkarbo....å den er brukt flittig kan jeg love deg. Jeg er ikke så flink til å kommentere, men jeg er innom hver dag, å mange oppskrifter er utprøvd. Takk for at du er her og lykke til videre :) Ha en fin dag :)

  Klem fra Sissel

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med 2-årsdagen, og takk for en fantastisk blogg! At du har så mange lesere er ikke uten grunn. Fortsett å inspirer det norske folk med spennende oppskrifter! (Venter også på kokeboken din!) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Hatten av og må ydmykt følge meg inn i rekken ovenfor her, keep up the good work, og ja, gleder meg til bok! ; )

  SvarSlett
 5. To år allerede! Gratulerer :)
  Synes du har veldig mange flotte oppskrifter her inne, og er glad for at det kommer flere!

  SvarSlett
 6. himmel og hav er det et år siden sist????? GRATTIS!!! Elsker bloggen din og middagsinspirasjon...hehe! Stor klem og bare keep up the good work :-D

  SvarSlett
 7. Gratulerer med dagen! Du har vært til stor inspirasjon med dine mange oppskrifter, har noen jeg vil sette favorittstempel på. Det gjelder: Kylling i urtesaus (noen ganger bytter jeg ut kyllingen med laks!), denne er ofte på menyen, Rosmarinkylling i tomatsaus (får vann i munnen når jeg tenker på den!) og Imam Bayaldi.

  Idag blir det en liten utskeielse, den yngste ville ha couscous. Tror jeg lager det til alle, så får det våge seg. Kan heller ta litt mindre selv.

  SvarSlett
 8. Gratulerer med dagen! Min aller første oppskrift hentet jeg hos deg :) En utrolig flott blogg med fantastiske bilder.
  Klem Mette

  SvarSlett
 9. Gratulerer med dagen til deg, og din fantastike blogg!
  Her inne finner jeg alltid masse flott inspirasjon og gode råd!
  Jeg gleder meg til å følge deg flere år.
  Bursdagsklem fra Gry : )

  SvarSlett
 10. Gratulerer så mye!
  Dette er en fantastisk matblogg som jeg er innom (så og si) daglig. De dagene det ikke er oppdateringer så snoker jeg rundt i arkivet!
  Elsker å lese oppskrifter,faktisk nesten like mye som jeg elsker å prøve de ut :)

  Takk til flink deg som byr på så mye godt!

  SvarSlett
 11. Gratulerer så mye med dagen!!
  Dette er en fantastisk blogg som gir masse inspirasjon, jeg er innom hver eneste dag :)
  Er nok ikke så flink til å legge igjen kommentarer dessverre (skal bedre meg!), så jeg benytter anledningen i dag til å si tusen takk for flotte og spennende oppskrifter, jeg har med stort hell benyttet meg av maaange....og gleder meg til mange flere :D
  Bursdagshilsen fra Beate

  SvarSlett
 12. Tusen millioner takk for alle de generøse tilbakemeldingene og gratulasjonene! Jeg blir jo helt rørt her jeg sitter.

  Bok hadde vært veldig gøy, men nå om dagen blir det ikke tid til det. Jeg håper at jeg kan få det til en gang i fremtiden :)

  @ Hannem: Morsomt å høre hva som er dine favoritter. Det er jo retter som det er lenge siden jeg har laget selv, men som jeg jo er veldig glad i. Takk for påminnelsen. Smart tips å bytte ut kylling med laks i den urtekyllingretten. Og du.. kos deg med couscousen du. Jeg kan avsløre at jeg gikk bananas i hummusen i går (og ops, det var visst litt brød til den hummusen også...). Av og til er det greit med en utskeielse ;)

  SvarSlett
 13. Gratulerer med dagen!! Jeg digger bloggen din og følger ivrig med, men er nok ikke så flink å kommentere! :)
  Lykke til videre! :)

  SvarSlett
 14. Gratulerer Med 2 års dagen :) Bloggen din er kjempe bra ! Den har kjempe mange gode oppskrifter og veldig mye spennende en ikke finner alle andre plasser :)

  SvarSlett
 15. Gratulerer så mye Frida! Kjempeflott blog med mye inspirerende oppskrifter :-) Keep up the good work! Tove

  SvarSlett
 16. Hurra for deg og takk for all inspirasjon du har gitt oss :)

  SvarSlett
 17. En flott blogg du har og ser ut som nydelige oppskrifter, liker lavkarbo selv om jeg ikke skal gå ned i vekt. Jeg kommer snart igjen....

  SvarSlett
 18. Gratulere så mye med 2 års dag!! Tusen tusen takk for alle de fantastiske oppskriftene du deler med oss! :)

  SvarSlett
 19. Tusen takk til dere siste også! <3

  SvarSlett
 20. Gratulerer med gårsdagen -vanvittig så fort det året gikk fra sist du hadde jubileum :)

  Stå på videre, altid kjekt komme innom å bli fristet og inspirert

  SvarSlett
 21. Hei.

  Jeg er blant dem som er inne og snoker, men er ikke flink til å kommentere. Tuusen takk for fantastiske oppskrifter og masse inspirasjon, setter stor pris på det!

  SvarSlett
 22. @ Makronella: Ja, vips, så hadde det året gått... Vet ikke helt hvor det ble av. Og tusen takk. Det er jo utrolig mye inspirasjon å hente hos deg også.

  @ Marte: Jeg er en snoker selv, når det kommer til andres blogger, så jeg skjønner deg godt. Tusen takk for koselige ord :)

  SvarSlett
 23. Gratulerer med 2-årsdagen! Håper du fortsetter å blogge i lang tid fremover, du gir meg masse inspirasjon og glede :)

  SvarSlett
 24. Gratulerer så mye med to-års dagen!
  Bloggen har vært til stor inspirasjon for meg, med mange smakfulle oppskrifter - håper det blir mange flere år :)

  SvarSlett
 25. @ Mona & Melusine: Tusen takk til dere også :)

  SvarSlett
 26. Gratulerer med 2 år med fantastisk inspirerende og fine oppskrifter. Er oftere og oftere innom for å se hva slags nydligheter du har tryllet frem siden sist :)

  Mvh Trine

  SvarSlett
 27. Takk Trine, så koselig å høre :)

  SvarSlett
 28. Gratulerer med 2 år! Du har en fantastisk blogg:-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails