mandag 13. juni 2011
Briegratinerte nakkekoteletter med sursøt paprikasalsa
Jeg digger nakkekoteletter, men sliter faktisk litt med å finne gode måter å variere dem på. Her kommer en variasjon som jeg egentlig ble ganske fornøyd med. Den sursøte paprikasalsaen er en fin kontrast til den feite brien på toppen av kotelettene.
Til fire personer
4 store nakkekoteletter
salt & pepper
4 tjukke skiver brie
smør til steking
pinjekjerner
gressløk
paprikasalsa:
1 paprika - finhakket
en klype finhakket chili
smør
1 ss sukrinmelis
2 ss hvitvinseddik
1 dl vann
1 klype salt
_______________________________________________________________________________
Begynn med paprikasalsaen. Stek finhakket paprika og chili i smør på medium varme i et et par minutter til paprikaen begynner å mykne litt. Ikke la paprika eller smør bli brunt. Tilsett sukrinmelis, hvitvinseddik og vann og kok opp. La koke mens du tilbereder nakkekotelettene, helt til væsken har kokt nesten helt inn. Det skal ikke være mer enn kanskje fire fem spiseskjeer væske igjen når sausen er ferdig. Smak til med ørlittegrann salt.
Salte og pepre nakkekotelettene og stek dem i smør til de er nesten helt ferdige. Legg dem over i en ildfast form sammen med stekefettet. Legg en skive brie på hver kotelett og gratiner i ovnen på 180 grader i ca. 5 minutter.
Legg nakkekotelettene på tallerkener. Ha litt av stekefettet over. Bruk en skje og øs paprikasalsa over kotelettene og strø pinjekjerner og gressløk over til slutt.
.
Til fire personer
4 store nakkekoteletter
salt & pepper
4 tjukke skiver brie
smør til steking
pinjekjerner
gressløk
paprikasalsa:
1 paprika - finhakket
en klype finhakket chili
smør
1 ss sukrinmelis
2 ss hvitvinseddik
1 dl vann
1 klype salt
_______________________________________________________________________________
Begynn med paprikasalsaen. Stek finhakket paprika og chili i smør på medium varme i et et par minutter til paprikaen begynner å mykne litt. Ikke la paprika eller smør bli brunt. Tilsett sukrinmelis, hvitvinseddik og vann og kok opp. La koke mens du tilbereder nakkekotelettene, helt til væsken har kokt nesten helt inn. Det skal ikke være mer enn kanskje fire fem spiseskjeer væske igjen når sausen er ferdig. Smak til med ørlittegrann salt.
Salte og pepre nakkekotelettene og stek dem i smør til de er nesten helt ferdige. Legg dem over i en ildfast form sammen med stekefettet. Legg en skive brie på hver kotelett og gratiner i ovnen på 180 grader i ca. 5 minutter.
Legg nakkekotelettene på tallerkener. Ha litt av stekefettet over. Bruk en skje og øs paprikasalsa over kotelettene og strø pinjekjerner og gressløk over til slutt.
.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ååå.. nå ble jeg sulten :-)
SvarSlettHehe. Bra! Jeg tar det som et kompliment ;)
SvarSlettNam nam!
SvarSlettFantastisk flott blogg du har, legger deg til i blogglisten min :-)
Tusen takk Kristin :)
SvarSlettJeg trenger oppskrifter helt hvitt på svart.. ;) Hva kan jeg servere ved siden av denne retten?
SvarSlettJeg må innrømme at jeg ikke var mer sulten enn at jeg spiste dette som det var, da jeg hadde dette til middag. Men hva med salat? Og blomkålmos kan jeg tenke meg passer bra. Eller bare kokt blomkål, for å gjøre det enkelt.
SvarSlettBlomkålmos høres veldig godt ut.. :) finner kanskje oppskrift på det inne på sidene dine her? Fars bursdagsmiddag vil bli en suksess!
SvarSlettVet du... Utrolig nok tror jeg faktisk ikke at jeg noensinne har postet en blomkålmosoppskrift her inne. Det er jo en lavkarboklassiker, så det må jeg nesten få gjort noe med! Ellers er det bare å google blomkålmos, det finnes massevis av oppskrifter på det, særlig i lavkarboblogger.
SvarSlettGratulerer til far og lykke til med bursdagsmiddagen!