mandag 18. juli 2011

Hasselnøttmarengs med friske bærDenne kan du enten lage som en stor kake som er nok til i hvert fall 6 personer , eller som porsjonskaker til 4 personer. På bildene ser du prosjonsversjonen (stor porsjon!).

Jeg er ikke så glad i sukrinsmaken når det blir for mye av den. Originaloppskriften jeg gikk ut i fra anga 1 1/2 dl sukker, men jeg har altså redusert til 1/2 dl sukrinmelis. Jeg kommer ikke til å redusere mer, da det kan ha konsekvenser for konsistensen på marengsen. Men jeg kommer nok til å prøve å kamuflere sukrinen med romessens, mandelessens, eller et lass vanilje, neste gang jeg lager disse. Gode var de uansett. Og så lekre da gitt!


2 eggehviter

1/2 dl sukrinmelis

6 toppede ss finmalte hasselnøtter

3 dl kremfløte

1 ts vaniljeekstrakt

ca. 500 g friske bær (f.eks. jordbær, bringebær, bjørnebær og blåbær)
_______________________________________________________________________________

Pisk eggehvitene til de danner myke topper. Tilsett litt og litt av sukrinen mens du fortsetter å piske til blandingen er stiv. Vend inn de malte hasselnøttene.

Dekk to stekeplater med bakepapir og legg en stor klatt med eggehvitemasse på hvert papir. Spre blandingen utover med baksiden av en skje, til du har to rundinger på ca. 20 cm i diameter. Du kan også velge å lage porsjonsmarengser, istedenfor å lage en stor kake. Da lager du bare mange passe store rundinger istedenfor to store.

Stek marengsbunnene på 150 grader i 40 minutter. Skru av ovnen etter 40 minutter, men la bunnene bli stående i ovnen med ovnsdøren på gløtt i en halv time. Vær oppmerksom på at steketiden kan variere fra ovn til ovn og at det kan hende du trenger litt mindre steketid om du lager porsjonsmarengser istedenfor kakebunnmarengs. Hold et øye med dem under stekingen. Det skal lite til før de blir for mye stekt. Vær også oppmerksom på at de ikke nødvendigvis er stive når du tar dem ut av ovnen. Men det blir de fort når de bare blir avkjølt.

Pisk krem med litt sukrin og vaniljeekstrakt.

Når mandelbunnene er helt avkjølt legger du en av bunnene på et fat, sprer halvparten av kremen på, og legger halvparten av bærene på kremen. Deretter legger du den neste marengsbunnen oppå bærene, sprer et nytt lag med krem på den, og pynter med resten av bærene på toppen.

La kaken hvile i 15 minutter før servering.
17 kommentarer:

 1. Hei! Kristine fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også :-)

  SvarSlett
 2. Der kom det jo en oppskrift med bruk av eggeplommene jeg hadde igjen etter islagingen :-D Ser himmelsk ut som vanlig!

  SvarSlett
 3. Mente så klart Eggehviter..;-)

  SvarSlett
 4. Takk Kristine. Hyggelig med litt oppmerksomhet fra VG :)

  @ Nina: Takk :)

  @ Tove: Haha, jeg regnet med at det var et du mente ja. Det er alltid bruk for flere oppskrifter med eggehviter. De kommer liksom alltid i overskudd. Og takk :)

  SvarSlett
 5. mmm:) så fantastisk! jeg har lurt på hva dette dreier seg om lenge, den dietten, men ikke funnet ut av det egentlig, så nå skal det testes, og yep:) you´re so my guide:) ha en trivelig tirsdag! mvh renate

  SvarSlett
 6. Da håper jeg du finner ut av det. Denne maten er det godt å leve på :) Lykke til, og god tirsdag til deg også.

  SvarSlett
 7. Så kjempefrisk og god ut!:)

  SvarSlett
 8. Hvorfor bruker du sukrin istedet for splenda i oppskriftene dine?

  SvarSlett
 9. Det er først og fremst en smakssak. Jeg synes splenda smaker kunstig, og jeg synes jeg lettere får til en god søtsmak med sukrin. Ellers oppfører sukrin seg mer som sukker (samme konsistens) enn splenda. Du kan for eksempel aldri få splenda til å karamellisere seg, mens det kan gå med sukrin. Også er det litt usikkerhet rundt hvor vidt restene fra splenda gjør skade i havet eller ikke.

  Men liker du splenda bedre, så må du jo selvsagt bruke det der det lar seg gjøre.

  SvarSlett
 10. Oi, det så deilig ut!
  MÅ PRØVES! :D

  SvarSlett
 11. Mmhm, veldig deilig ;)

  SvarSlett
 12. Dette så utrolig godt ut! Perfekt sommer-dessert!

  SvarSlett
 13. Herregud, nå ble jeg skikkelig sulten :D NAM!

  www.fitenssnora.blogg.no

  SvarSlett
 14. Pernilla, Levtil100 og Nora: Takk :)

  SvarSlett
 15. Så nydelig ut :-)
  Sjekk matbloggen min :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails