tirsdag 3. mai 2011
Aspargessuppe med estragon
En virkelig deilig aspargessuppeoppskrift fra Mark Bittman. Den eneste endringen jeg har gjort er at jeg har tilsatt litt hvitpepper. Hvis du vil ha en rundere, fyldigere og feitere suppe, så kan du selvsagt tilsette litt fløte eller creme fraîche mot slutten av tilberedningstiden. Men jeg anbefaler sterkt at du prøver suppa uten først. Den har en mye "klarere" smak uten melkeprodukter i seg. For en litt mer mettende rett så passer det kjempegodt å servere suppa med et hardkokt egg.
ca. 700 g rensket asparges
2 ss smør
10 friske estragonblader, eller 1/2 ts tørket estragon
9-10 dl kyllingkraft (gjerne laget med vann og fond)
salt & pepper
hvitpepper
_______________________________________________________________________________
Knekk av den nederste trevlete delen av aspargesen. Kutt opp resten av stilkene, men la noen av toppene være hele.
Ha smør i en kjele på medium varme. Tilsett asparges og estragon. Skru opp varmen og stek mens du rører med jevne mellomrom, til aspargesen er brunet, omtrent ti minutter. Ta ut de hele toppene, og legg dem til siden.
Tilsett kyllingkraft og litt salt og peper. Kok opp. La småkoke til aspargesen er veldig mør, omtrent ti minutter. Ta kjelen til siden og la kjøle av litt. Hvis veldig mye av vannet har kokt bort kan du godt tilsette litt kaldt vann.
Hell suppe i blenderen, gjerne i flere omganger, og kjør til en jevn suppe. Hell suppa tilbake i kjelen og varm forsiktig opp igjen. Når suppa er blitt varm smaker du til med salt og hvitpepper.
Fordel aspargestoppene som du la til siden i fire tallerkener, og hell suppa over.
ca. 700 g rensket asparges
2 ss smør
10 friske estragonblader, eller 1/2 ts tørket estragon
9-10 dl kyllingkraft (gjerne laget med vann og fond)
salt & pepper
hvitpepper
_______________________________________________________________________________
Knekk av den nederste trevlete delen av aspargesen. Kutt opp resten av stilkene, men la noen av toppene være hele.
Ha smør i en kjele på medium varme. Tilsett asparges og estragon. Skru opp varmen og stek mens du rører med jevne mellomrom, til aspargesen er brunet, omtrent ti minutter. Ta ut de hele toppene, og legg dem til siden.
Tilsett kyllingkraft og litt salt og peper. Kok opp. La småkoke til aspargesen er veldig mør, omtrent ti minutter. Ta kjelen til siden og la kjøle av litt. Hvis veldig mye av vannet har kokt bort kan du godt tilsette litt kaldt vann.
Hell suppe i blenderen, gjerne i flere omganger, og kjør til en jevn suppe. Hell suppa tilbake i kjelen og varm forsiktig opp igjen. Når suppa er blitt varm smaker du til med salt og hvitpepper.
Fordel aspargestoppene som du la til siden i fire tallerkener, og hell suppa over.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Alldeles nydelig sikkert! Er veldig glad i Estragon. Særlig i kyllingsuppe mmmm
SvarSlettAh, kanskje estragon'en som vi plantet for en stund siden blir høsteklar samtidig som den norske aspargesen dukker opp!?
SvarSlett@ Gretel: Estragon i kyllingsuppe høres digg ut. Jeg er ganske fersk i estragonbruk (utenom bearnaise selvfølgelig), men blir like positivt overrakset over hvor godt det er hver gang jeg prøver meg på en rett med estragon i seg.
SvarSlett@ Werner: Det er alltids lov å håpe. Estragon har jeg jammen meg glemt å så i urtehagen min. Det tror jeg at jeg må gjøre noe med. Fantastiske urten!
Denne skal jeg prøve, er veldig glad i aspargessuppe :)
SvarSlettJa, da må du prøve. Ble en ganske annen vri på aspargessuppa med estragon i. Men fortsatt veldig godt :)
SvarSlettDenne ser spennede ut -supper er i grunnen veldig ok mat :)
SvarSlettHehe, jepp! Supper er definitivt veldig ok mat :)
SvarSlettElsker asparges :-D Nå gleder jeg meg sinnsykt til den norske sesongen!!!
SvarSlettÅh, jeg og! Har masse aspargesoppskrifter som jeg gleder meg til å bruke.
SvarSlett