onsdag 25. mai 2011

Dampet nykål med smør


Jeg har spist en del nykål i det siste, i ulike varianter. Og jeg kommer nok til å poste oppskrift på noen av disse variantene etter hvert. Men før jeg gjør det må jeg jo minne dere på at den aller beste måten å spise nykål på, er den aller enkleste måten. Jeg kan spise mye dampet nykål med smør før jeg egentlig føler noe behov for å variere den deilige grønnsaken på noen som helst måte.

Jeg spiser dampet nykål med smør som tilbehør til både fisk og kjøtt, eller helt alene til lunsj. Jeg kjenner at sommeren er rett rundt hjørnet når jeg spiser denne herligheten. Oppskrift er nesten overflødig. Men her kommer den i alle fall.


1/2 nykål per person

havsalt

nykvernet pepper

smør
_______________________________________________________________________________

Del nykålen i fire. Damp nykålen i 3 - 4 minutter.

Legg på tallerkner. Ha rikelig med godt salt og god pepper over. Vil du variere litt er det godt å bruke hvitløkspepper.

Ha noen store gode biter med smør over kålen, og la smøret smelte ned inn mellom bladene. Enjoy!

En deilig variasjon er å sprøsteke baconbiter, og helle bacon og baconfett over nykålen sammen med smøret.

Mmmm! Et strålende eksempel på at det enkle ofte er det beste!

15 kommentarer:

  1. Det var lunsjen sin det, godt å kunne løpe ut, kjøpe kål,& hvitløkpepper som var nytt for meg, og ikke minst jordskokk til stekings!!!!!! herlig med kjøkken på jobb, gleder meg allerede til ny omgang i morgen den dag......

    SvarSlett
  2. Kjøkken på jobb må være fantastisk! Heldige du!
    Og ja, tenk at noe så latterlig enkelt kan være så fabelaktig godt. Vi er definitivt inne i en deilig sesong med tanke på råvarer altså.

    SvarSlett
  3. Dette har vi spist mye nå også!! Jeg er i himmelen på denne tiden. Nykål blir mye brukt som tacoskåler her også siden den er så mye mildere på smak :-D

    SvarSlett
  4. Det så utrolig godt ut!!

    SvarSlett
  5. @ Janicke: Det skal mye til før man går lei av dette ja! Og så lurt å bruke dem til tacoskåler!

    @ Shamu: Veldig godt altså ;)

    SvarSlett
  6. Mmm, min favoritt! Det er bare digg! :)

    SvarSlett
  7. Dette er virkelig en blogg jeg kan like, og som jeg kommer til å titte innom igjen! For her var det masse gode oppskrifter, perfekt for meg som liker å lage mat fra bunnen av!^^
    Men noe lavkarbo liv blir det nok ikke for meg, for til det elsker jeg nok den alsidige poteten altfor mye =p

    SvarSlett
  8. Så hyggelig Anne. Jeg tar det som et kjempekompliment at også ikke-lavkarbere kan finne inspirasjon her på bloggen. Så jeg skal ikke prøve å ta fra deg poteten ;)

    SvarSlett
  9. Åhhh...det er jo bare såååå godt. nam nam...

    SvarSlett
  10. Ny kål dampet i smør må være noe av det beste som finnes! jeg serverte det i går til Torsken!:)

    SvarSlett
  11. Enig. Ikke mye som slår den komboen. Blir fisk med nykål og smør på meg i dag også :)

    SvarSlett
  12. Endelig en som skriver hvor lenge kålen skal dampes/kokes.For en ukyndig er det ikke nok med "pass på at den(kålen) ikke kokes for lenge.

    SvarSlett
  13. Så bra at du fant svar på det her da :) Bare husk at det er forskjell på nykål og vanlig kål ;)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails