tirsdag 1. november 2011

Breakfast Sausage

Dette er kraftfrokost til kraftkarer og kraftkvinner. En skikkelig tradisjonell amerikansk bondefrokost som gjerne kan serveres sammen med et stekt egg og litt ketchup eller tomat. Som frokostporsjoner holder denne oppskriften til ca. 5 porsjoner når de serveres sammen til et stekt egg.400 gram medisterdeig

1 ts salt

0,5 ts pepper

0,5 ts tørket salvie

0,5 ts tørket timian

0,5 ts malt paprika

0,5 ts sukrinmelis

1 krm cayennepepper

1 krm mejoram (kan utelates)

2 dl vann
______________________________________________________________________________

Bland alle ingrediensene godt. Hold gjerne litt igjen på vannet, og tilsett heller mer om det blir for lite. Deigen skal ikke blir alt for klissete.

La blandingen hvile en times tid før du bruker den.

Form deigen til små avlange boller. Når jeg lager dem spiseskjestore får jeg ca. 15 stykker. Stek i litt smør, ca. 3 minutter på hver side.

Server med stekt egg og gjerne litt grønt. Dypp medisterbollene i eggplommen før du setter tenna i dem.8 kommentarer:

 1. Er jo begynt med cross fit så da trenger jeg kraft mat, he he. Ser nydelig ut som alltid!

  SvarSlett
 2. Nemlig, som alltid! Knallgodt, en tanke salt, medisterdeigen var i utgangpunktet saltet, så det må sjekkes neste gang som ikke er om lenge nei! ; )

  SvarSlett
 3. Hei!

  Jeg og min kjære skal starte julen veldig tidlig i år med lutefisk til helgen:) Jeg eeelsket det i fjor før jeg begynte med lavkarbo og hadde selvfølgelig ertestuing og bacon til. Har aldri vært spesielt glad i potet, så spsite ikke noe særlig av det. Men ertestuling er visst ikke særlig lavkarbo-vennlig. Har du noen alternativer? Hverken jeg eller min kjære har noen kilo å gå ned, spiser lavkarbo for helsens skyld. Er ertestuing veldig galt på lavkarbo?:) Beklager langt spørsmål!

  Har du noen tips til gode måter å tilbrede julematen/snopet på?

  Takk for en inspirerende blogg!

  SvarSlett
 4. Kraftig, og sikkert veldig smaksrik :)

  SvarSlett
 5. @ Lila: Din tøffing! Lykke til med CrossFit'en! Og takk :)

  @ Gitte: Takk :) Og takk for tips om saltet medisterdeig. Jeg kjøpte butikkvernet medisterdeig til denne, og den var uten salt og vann. Men jeg tror ikke jeg hadde kommet på å sjekke saltinnholdet i medisterdeigen før jeg laget dem neste gang, om ikke du hadde sagt i fra.

  @ Hege: Ja! Masse smak! Særlig salvien gjør underverker!

  SvarSlett
 6. Hei Merete.
  Lutefisk er deilig! Jeg er litt misunnelig på helgemiddagen deres altså! Når det gjelder ertestuingen, så er det ikke det verste du kan spise, men heller ikke det beste. Personlig hadde jeg nok spist ertestuingen, fordi det liksom hører til lutefisken. Men hvis det er viktig for dere å holde dere lavest mulig på karbene, så går det kanskje an å bytte ut ertestuingen med en mos. Blomkål- og brokkolimos for eksempel?

  Noen julemat og julesnop-tips finner du her og her. Ellers kommer det nok flere tips her fremover mot jul :)

  SvarSlett
 7. Ååh, tusen takk for oppskrift på breakfast sausage! Jeg har prøvd å lage min egen mange ganger, men har vært veldig usikker på krydderblandingen. Skal definitivt prøve ut denne opskriften :)

  SvarSlett
 8. Da håper jeg du liker den Stine. Bare vær oppmerksom på saltmengden, som nevnt tidligere i kommentarene her.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails