fredag 4. november 2011

Mascarpone Pannacotta med jordbærsaus

Denne panna cottaen blir en del mektigere og tyngre enn den vanlige. Den nærmer seg nesten ostekakefyll. For meg er ikke det et minus. Deilig og lettlaget dessert!


2 ts gelatinpulver

3 ss kokende vann

2 dl fløte

1/2 - 1 dl sukrinmelis

175 g rømme

150 g mascarpone

1 vaniljestang

2 ss sitronjuice


Jordbærsaus:

jordbær (ferske eller frosne)

sukrin

saft av sitron
_________________________________________________________________________________

Bland gelatinpulver og litt kokende vann i en liten bolle. Rør godt og la stå.

Bland sammen fløte, sukker, rømme og mascarpone i en kjeke og rør til du får en slett røre. Sett kjelen på en medium varm plate og rør til blandingen er varm. Ikke la den koke.

Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha i.

Tilsett den utrørte gelatinen og rør godt. Ha i sitronjuice og sett til side. Avkjøl. Fordel blandingen i fire til seks porsjonsformer. La stå i kjøleskapet i 4-5 timer.

Lag en jordbærsaus ved å kjøre noen jordbær, litt sukrinmelis og en liten skvis sitronsaft i blenderen.  Smak deg frem til hvor søt du vil ha sausen. Hell jordbærsausen over pannacottaen etter at den har stivnet.


11 kommentarer:

  1. Å elsker mascarpone og dette ser veldig godt ut!!! Har en bror som er vill etter ostekake så denne skal testes ut på han :-D

    SvarSlett
  2. Åhh, den så god ut!!!:P
    Er så glad jeg fant denne bloggen!!
    Fin fredag!
    janni

    SvarSlett
  3. @ Janicke: Heldige broren din da!

    @ Janni: Tusen takk! Han en fin fredag du også!

    SvarSlett
  4. Kan du fortelle meg hva Maskapone er, og hvor jeg får tak i det?

    SvarSlett
  5. Mascarpone er en italiensk kremost. Du får tak i den i velassorterte matbutikker, som for eksempel Meny.

    SvarSlett
  6. Åhhhrr, du lager så mye godt!! Hvor tar du alle ideene dine fra?? :)

    SvarSlett
  7. SÅ bra jeg fant deg!! :) Jeg har selv nylig opprettet en lavkarboblogg :) Men mest for å piffe meg selv da...

    Flott å finne nye oppskrifter her inne!

    Legger deg i blogganbefalingen min på lavkarbohysteria :)

    Jeg lager også en enkel pannacotta med kun fløte faktisk... og vaniljeessens, gelatin og 3 suketter :)

    SvarSlett
  8. Dette så fristende ut. Holder på å lage gresskarmuffinsene "dine". Det ble siste biten av gresskaret før det endte i søpla. Litt mer forutseende, og jeg hadde laga mer og fryst ned. Men vi får heller lage litt mer til neste år. Håper at noen kommer opp med en lavkarbo-gresskarpai til da.

    SvarSlett
  9. @ Helen: Tusen takk! Ideene henter jeg jo fra dere lesere, fra blogger og nettsider, kokebøker og råvarer i butikken, restaurantbesøk og fotografier, reiser, barndomsminner og samtaler med mormor. Kort sagt: Hvor som helst!

    @ Trollmora: Blogg er veldig effektivt for å piffe seg selv. Gratulerer med nyoppstartet blogg! Tusen takk for anbefaling. Jeg skal ta en titt på bloggen din også så fort jeg får tid :)

    @ hannem: Jeg håper gresskarmuffinsene ble gode. Ja, det blir voldsomt med gresskarkjøtt ut av disse halloweengresskarene. Heldigvis er det mulig å finne gresskar i litt mer fornuftige størrelser utenom Halloween. Lavkarbo gresskarpai har jeg veldig lyst til å lage til neste år, så du får bare følge med til neste år ;)

    SvarSlett
  10. Går disse an å fryse mon tro? Så kjekt å ha noe på lur i fryseren når behovet melder seg....

    SvarSlett
  11. Hmmm... godt spørsmål Marit. Jeg har virkelig ingen anelse... Sorry. Men jeg vil nesten tro det er kjappere å lage dem og vente på at de stivner, enn å vente på at de skal tine helt. Kanskje?

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails