tirsdag 9. august 2011

Jordbær med rom- og tiramisukrem

Himmel! For en deilig dessert!8 porsjoner

6 stk eggeplomme

1 dl sukrinmelis

250 g mascarponeost

6 stk eggehviter

1 kurv jordbær

romessens

kakaopulver
_______________________________________________________________________________

Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle, med en helt ren visp.

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukrinmelis. Bland inn mascarponeost og smak til med godt med romessens. Jeg gjetter at desserten blir bedre med ekte mørk rom, men det har jeg altså ikke prøvd.

Vend eggehvitene forsiktig inn i ostekremen sammen med jordbær.

Fyll jordbær- og ostekrem i 8 små glass. Dryss litt kakaopulver gjennom en tesil oppå desserten.


8 kommentarer:

 1. Til tross for at jeg nå er så mett at jeg knapt vet hvem jeg er fikk jeg lyst på denne .... elsker tiramisu og dette så spennede ut :)

  SvarSlett
 2. Hehe! Jeg var så mett at jeg ikke helt visste hvem jeg var etter at jeg satte denne desserten til livs. Mektige saker! Og jeg endte jo opp med å spise to porsjoner :/

  SvarSlett
 3. Prøvde å ha i litt espressokaffe som det jo skal være i tiramisu, men da ble det nok for mye væske. Ble tiramisusuppe i stedet for krem. Må forskes mer på.. :) Flere tilbakemeldinger følger hvis jeg kommer på noe lurt.. :)

  SvarSlett
 4. Litt espressopulver blandet med kakaopulveret på toppen kanskje?

  SvarSlett
 5. Lagde denne nettopp, nam nam:) Jeg er veldig glad i romsmaken og var ganske raus. Ift espresso, kan man jo dynke noen lchf kjeks (feks av mandelmel) å ha i bunn. Og event mindre eggehvite/ bytte med krem, da skulle den bli fastere. Skal jamme teste ja. Men også god som den er :)

  SvarSlett
 6. Så stas at du likte den Elisabeth! La gjerne høre fra deg om du tester varianten med dynket mandelkjeks :) Spennende å høre hvordan det går.

  SvarSlett
 7. Hei igjen! Jeg testet ut med krem av fløte blandet med 2 eggeplommer pisket til eggedosis med sukrinmelis og rom. Hadde tenkt å ha i maskaponen i eggeblandingen, men glemte det i farten. Uansett ble det utolig godt! Serverte i store vide tekrus med kakao drysset over og en lang smal bit av nøttesjokoladekaken stukket ned i kremen. Til hadde vi kruttsterk kaffe. Det ble mye oijing og stønning rundt bordet:)) Her kan man jo bare eksprementere videre med kaken i bunn med espresso? Litt gelantinpulver, så har man mousse? God helg!

  SvarSlett
 8. Det høres jo helt herlig ut Elisabeth. Og gode tips til videre eksperimentering også! Tusen takk, og god helg til deg også!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails