tirsdag 25. oktober 2011
Pølsegryte
Dette er enkel og fullstendig upretensiøs hverdagsmat som gir meg barndomsminner. Gryta er også fin når du trenger å bli kvitt rester i kjøleskapet. Jeg har brukt sopp og squash som grønnsaker, men du kan helt fint velge noe annet. Jeg har også skrevet i oppskriften at du skal bruke fløte, men har du rester av creme fraîche, kremost og/eller rømme, så kan du fint bruke slantene til å erstatte deler eller alt av fløten.
Bruk pølser med lavt karbohydratinnhold. Og gjerne pølser med litt ekstra smak. Denne gangen har jeg brukt chorizo fra Jacobs. Kjempegode pølser uten en eneste karbohydrat.
Til to sultne personer
250 g pølser - i biter
2 ss smør
1 liten gul løk - i skiver
2 fedd hvitløk - hakket
litt tørket chili
en god neve squash i biter
en god neve sopp i biter
1 stor ss tomatpuré
ca. 2 dl fløte
1 ss fond (kalv-, grønnsaks- eller soppfond funker bra. Kan erstattes med salt.)
pepper
1-2 ts oregano
_______________________________________________________________________________
Stek løk, hvitløk og chili i smør til løken begynner å bli myk. Tilsett squash, sopp og pølsebiter og stek videre i et par minutter.
Tilsett tomatpuré og stek videre under omrøring i et minutt eller to. Pass på at det ikke svir seg.
Hell fløte over og kok opp. Smak til med fond (eller salt), pepper og oregano, og om du evt. vil justere med mer tomatpuré eller fløte. La koke i noen minutter til sausen tykner.
Bruk pølser med lavt karbohydratinnhold. Og gjerne pølser med litt ekstra smak. Denne gangen har jeg brukt chorizo fra Jacobs. Kjempegode pølser uten en eneste karbohydrat.
Til to sultne personer
250 g pølser - i biter
2 ss smør
1 liten gul løk - i skiver
2 fedd hvitløk - hakket
litt tørket chili
en god neve squash i biter
en god neve sopp i biter
1 stor ss tomatpuré
ca. 2 dl fløte
1 ss fond (kalv-, grønnsaks- eller soppfond funker bra. Kan erstattes med salt.)
pepper
1-2 ts oregano
_______________________________________________________________________________
Stek løk, hvitløk og chili i smør til løken begynner å bli myk. Tilsett squash, sopp og pølsebiter og stek videre i et par minutter.
Tilsett tomatpuré og stek videre under omrøring i et minutt eller to. Pass på at det ikke svir seg.
Hell fløte over og kok opp. Smak til med fond (eller salt), pepper og oregano, og om du evt. vil justere med mer tomatpuré eller fløte. La koke i noen minutter til sausen tykner.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Jeg tror bare du kan få pølsegryte til å se så snadder ut! :)
SvarSlettSer herlig ut. Har noen slike pølser i frysen, kjekt med alternativ til vanlige "oppryddingsmaten" og
SvarSlettmmm. Fristende. Pølse er jo alltid en sukssé! Må nok prøve denne retten. :) Takk for tips!
SvarSlettså utrolig godt ut, og ja minnet meg også om mors pølser i brun saus..
SvarSlettTakk alle fire :)
SvarSlettDette var supergodt! Men i følge mengden vi lagde var nær døden sultne, for vi måtte lage mer :) Kanskje et godt tegn.
SvarSlettOi, var det lite mat? Kanskje det var jeg som ikke var så sulten da jeg laget denne. Hehe. Men godt å høre at dere likte den da. Jeg får justere oppskriften litt og si at det er passe til to, og ikke til to sultne?
SvarSlett