torsdag 8. september 2011

Amerikansk ostekake med blåbær

Dette er en oppskrift jeg fikk tilsendt på e-post av en av dere som leser bloggen. Tusen takk Therese! Det er flere som sender oppskrifter som dere har lyst til å dele med meg, og det setter jeg stor pris på. Jeg skal prøve å bli flinkere til å dele dem videre her på bloggen. Men ting tar tid.

Kaken ble kjempedeilig. Også så enkel! Da jeg laget den var jeg usikker på hvor mye bær jeg skulle bruke, men endte opp med et “lag” på bunn av kakeformen. Kaken er ganske tung, så jeg kommer til å minst doble mengden bær neste gang jeg lager den for å friske opp kaken mer. Uansett er kaken deilig, og jeg kan fint anbefale den videre.800 g Philadelphia

75 gram naturell yoghurt (gjerne gresk/tyrkisk)

2 egg

frøene fra en vaniljestang (eller vaniljeekstrakt)

2 - 4 toppede ss sukrin (smak deg frem)

blåbær
_____________________________________

Sett ovnen på 190 grader.

Bland philadephia og yoghurt godt sammen, og tilsett resten av ingrediensene bortsett fra bærene litt etter litt.

Hell blåbærene i bunnen av en kakeform. Fordel ostemassen jevnt over blåbærene.

Sett kakeformen inn i ovnen og stek i fem minutter før du skrur ned varmen til 110 grader. Stek videre i 45 minutter til, eller til kaken har fått en gylden farge.

Åpne døren til ovnen på gløtt og la kaken avkjøles i ovnen. Sett kaken i kjøleskapet og la avkjøles videre over natten, eller i det minste i noen timer.
35 kommentarer:

 1. åååå denne så fantastisk ut :-D Deilig at det er så få ingredienser.

  SvarSlett
 2. Ikkesant. Enkelt er alltid supert.

  SvarSlett
 3. Tror du man kan bruke frosne bær?

  SvarSlett
 4. Denne kaken så deilig ut, og skal prøves ut ved neste kakeanledning :) Har også laget limeostekaken med sjokoladebunn. Den ble en kjempesuksess både hos lchf'ere og karbojunkies her i huset :p

  SvarSlett
 5. @ Siv: Jeg har jo ikke prøvd, men jeg kan ikke se hvorfor ikke...

  @ Silje: Mmm! Ja, den limeostekaken er god altså ;)

  SvarSlett
 6. Oi, dette så godt ut! Og så enkelt! Må prøves :)

  SvarSlett
 7. Hei Frida! Magne fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også :-)

  SvarSlett
 8. Så hyggelig! Takk Magne :)

  SvarSlett
 9. Hærlig, og enda hærligere at denne ligger på forsiden av VG :)

  SvarSlett
 10. Litt oppmerksomhet hos VG er alltid ekstra hyggelig :)

  SvarSlett
 11. ... og nå står den i ovnen hos meg - med bunn av frosne bringebær :)

  SvarSlett
 12. Denne kaken så utrolig god ut :) Dere som er så interessert i mat har kanskje lyst til å vinne et abonnoment på Mat å Venner ;) Delta i konkurransen vår her: http://www.superkokken.no/vinn-arsabonnement-pa-mat-venner/2241

  SvarSlett
 13. Nå står den i ovnen, med både blåbær, bringebær og noen mandler som bunn. ( Man tager det man haver!) Gleder meg! :)

  SvarSlett
 14. @ Siv & Anonym: Så raske dere er! Jeg håper dere ble fornøyd med resultatet :)

  SvarSlett
 15. Dette ble en knallgod kake! Men mektig!! Enig om at den trenger mye mer frukt, kanskje man kan blande blåbær og noen mandelflak inn i røra, for å få en bedre balanse! Men gud bedre for en frokost jeg hadde i dag! :D

  SvarSlett
 16. Eller kanskje lage en slags mandelbunn?
  Men uansett: Haha, hurra for ostekake til frokost!

  SvarSlett
 17. Så spennende! Ostekake uten gelatin høres ut som et prosjekt for meg :) Tusen takk for tipset, klem fra Anette :)

  SvarSlett
 18. Kan man bruke Stevia eller Natrena istedet for sukrin? Finner ikke sukrin i det landet jeg bor :(

  SvarSlett
 19. Eller kanskje Stevia, det har jeg funnet. Hva tror du er best for baade resultatet og smaken?

  SvarSlett
 20. @ Anette: Du er en av de med litt angst for gelatinprosjekter? Skjønner deg godt. Jeg har vært der jeg også! Men det er ikke så farlig som det høres ut som altså. I mellomtiden er det kjekt med gelatinfrie kaker ja :)

  @ Anonym: Jeg er ikke vant til å bruke verken stevia eller natrena, men jeg ville tro at begge deler vil funke fint. Du må nesten bare smake deg frem i forhold til mengder og slikt.

  SvarSlett
 21. Denne bloggen den er super og veldig inspirerende :o) Da jeg så denne oppskriften tenkte jeg dette var midt i blinken for meg, spesielt siden den er så lettvint.
  Men selv om den ble veldig god på smak, fant jeg ut at bærene i bunnen gjorde kaken veldig "sølete" om det gir mening... saften kommer jo ut av bærene og gir ikke noe fast bunn. Har noen andre samme problem, og eventuelt noen forslag til en litt fastere bunn?

  SvarSlett
 22. Hei Smula! Takk for hyggelig kommentar :) Jeg skjønner hva du mener. Jeg tror det hadde vært veldig godt med en slags nøttebunn til denne kaken. Men da tror jeg kanskje det er lurt å ha bærene på toppen av ostemassen, slik at de ikke gjør nøttebunnen helt våt.

  SvarSlett
 23. Jeg tenkte også på en nøttebunn, ja - da blir det kanskje litt eksperimentering fremover. Selve ostefyllet var i alle fall herlig.
  Ellers kan jeg bare nevne at jeg bruke Philadelphia med aprikos, og den er jo litt søt i seg selv, og gir litt ekstra fruktsmak. Og så brukte jeg ca 3 ss Splenda, og da synes jeg fyllet ble passe søtt. Kan anbefales :o)
  Jeg lurte også på om jeg kanskje skulle prøve de Gourmetostene med annanas/mandarin neste gang.

  SvarSlett
 24. Jeg halverte oppskriften og brukte frosne bringebær under og det var yummy! Selv om jeg bare lagde halvparten så stor kake var det mer enn nok altså.
  Og jeg syns noe av det deilig med kaka var at den ikke hadde nøttebunn. Det var deilig med bare bær.
  Tusen takk for oppskrift!

  SvarSlett
 25. @ Smula: Philadelphia med aprikos var jo en kjempegod ide! Du får høre fra deg om du har noen vellykkede eksperimenter :)

  @ Siv: Halv oppskrift høres ikke så dumt ut. Det gjør sikkert ingenting om kaka blir litt lavere. Og ja, av og til er det jo bare deilig med ostekremen uten bunn, det er jo egentlig det som er det beste på ostekaka ;) Takk for hyggelig tilbakemelding :)

  SvarSlett
 26. Jeg stikker innom igjen jeg, Frida :o) Her har du så mye godt som jeg klør etter å prøve ut!

  Tilbake til denne kaka, kan jeg spørre dere som har laget den hvor i ovnen dere plasserte kaka under steking? Langt oppe? Hva slags varme brukte dere, bare vanlig over- og undervarme?
  Jeg lot min stå midt i ovnen, og i en hel time, men min ble ikke noe særlig gylden, og jeg synes egentlig at den er litt brun som på bildne her ser litt stilig ut, så jeg vil gjerne ha det neste gang.

  SvarSlett
 27. Hei igjen Smula! Det er jo kjempekoselig at du stikker innom igjen :) Jeg plasserte kaka midt i ovnen, og stekte den på over- og undervarme. MEN jeg var på hytta, med en ovn der overvarmen ikke helt funker som den skal, så jeg kjørte på med 2 minutter grill på slutten. Da fikk den fort litt brunfarge på seg.

  SvarSlett
 28. Prøvde dine sjokolademuffins i dag, dei blei veldig gode :) Og no trur eg jammen at d må bli ostekake snart òg ;)

  SvarSlett
 29. Så bra at du likte muffinsene :)

  SvarSlett
 30. Hei! Jeg lagde denne kaken til et middagsselskap på lørdag, og jeg må si at det var en STOR suksess blant mine høykarbo venner! Jeg pyntet med hakkede jordbær og kokte opp fryste blåbær med sukrinmelis. Jeg brukte også 10 dråper stevia med english toffee smak i ostemassen. Denne skal jeg lage igjen, med en litt midre springform så kaken blir fin og høy :)

  SvarSlett
 31. Så gøy å høre at det også ble suksess blant høykarberne! Det er alltid et stoort pluss :)

  SvarSlett
 32. HEJ!
  =)

  Hittade precis din blogg.. kul när man upptäcker ännu en vikt/mat-blogg =)

  Jag är en 27-årig tjeja som har 30 kilos övervikt. Äter enligt LCHF sedan några veckor. Mår jättebra och har INGA planer på att ändra min kost.
  Har jojo-bantat ca 8 år, och det har resulterat i +30kg.
  Har som sagt ca 30 kilo jag vill gå ner, men huvudsaken är att jag äter gott och mår bra!
  =)

  Vem är du?

  Kika gärna in hos mig..

  EMMA

  SvarSlett
 33. Hei Emma!

  Koselig å høre fra deg. Jeg er i begynnelsen av 30-årene, og har spist LCHF siden 2008. Har gått ned noen og tjue kilo (sakte sakte men sikkert), og har enda en del igjen å gå. Det tar sin tid (insulinresistent), men det er greit, for jeg skal jo leve på denne maten resten av livet. Jeg har det også utrolig bra på denne maten, ikke bare i forhold til vekt, men også i forhold til allergier, hormonbalanse, søvn, energinivå og mye mye mer.

  Gøy å høre at du også har fått det bedre på LCHF. Lykke til videre med kosten!

  Frida :)

  SvarSlett
 34. Denne så fryktelig god ut :)
  Vil den være god uten nøttebunnen tror du? Bare kake og topping.
  jeg lagde en ostekake idag som jeg fant på nett og den smakte altfor mye egg. konsistensen var litt sånn omelett-aktig.
  Hvordan er konsistensen på denne kaka? jeg håper den er myyyyk :)

  Hilsen Camilla

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails