onsdag 28. april 2010

Egyptisk Agurk- og Tomatsalat med Kryddersalt

Denne enkle, men deilige oppskriften er fra Andreas Viestad sin kokebok Smak av Krydder

Salaten kan du bruke som den er som en forrett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. 



Til fire personer


1-2 ss spisskumminfrø

2-3 ss grovt havsalt

1 stor agurk - skrelt og i skiver

4-6 tomater - i skiver

1 løk (gjerne en mild type, som salatløk) - i skiver

1/2-1 dl god olivenolje

2-4  ss ferskpresset sitronsaft
__________________________________________________________________

Rist spisskumminfrøene i en liten, tørr stekepanne over middels til høy varme i 1-2 minutter til det begynner å dufte, eller lenger hvis krydderet er veldig sterkt. Støt spisskummin og salt i en morter til du har en grov blanding.

Fordel agurk, tomat og løk på fire tallerkner. Hell olivenolje og sitronsaft over. Strø over litt av kryddersaltet og server resten i en liten bolle ved siden av.

Du kommer til å ha en del kryddersalt til overs etterpå. Dette kan du jo bruke neste gang du skal lage salat. Det er også godt å krydre kjøtt, fisk og egg med kryddersaltet. 




2 kommentarer:

  1. En inspirerende blogg dette her! :)Fine oppskrifter og flotte bilder! Er for øyeblikket på Eurodiet, men gleder meg til å spise ordinær lavkarbomat etter hvert. Da vil jeg nok rote litt i arkivet ditt! :)

    Marianne (http://treet.blogspot.com)

    SvarSlett
  2. Hei Marianne!

    Tusen takk for hyggelig kommentar :)

    Lykke til på Eurodiet. Jeg vet om flere som har fått gode resultater på den.

    Frida

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails