mandag 20. juni 2011

Lun kålsalat med ingefær og hvitløk (med limelaks)

En forfriskende måte å bruke nykålen på, om du trenger en avveksling fra den klassiske varianten med smør. Dette er godt til blant annet fisk og lyst kjøtt.


1 lite nykålhode - strimlet

1 løk i tynne skiver

2 fedd hvitløk finhakket

1 ss revet/strimlet ingefær

1 ts maldon salt

olje til steking

rikelig med pepper

noen dråper hvitvinseddik
_______________________________________________________________________________

Ha olje og salt i pannen og tilsett løk, ingefær og hvitløk. Stek i 2-3 minutter under omrøring til løken er myk. Pass på at det ikke blir brent.

Ha i finsnittet kål, pepre godt og fres det hele et par minutter. Mot slutten drypper du litt hvitvinseddik over. 

Server for eksempel til fisk, pølser eller svinekjøtt.



Her har jeg servert limelaks til kålsalaten. Laksen har jeg bare saltet og pepret med hvitløkspepper, hatt litt limeskall og limesaft over, og stekt i ovnen på 180 grader i ca. 12 - 15 minutter.

4 kommentarer:

  1. ser gott ut :-)

    Idag så blev det en kycklinggryta med jordnötssås ( LCHF ) hos oss.

    Ha en fortsatt trevlig vecka.

    / Jenny


    http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

    SvarSlett
  2. Takk Jenny. Kyllinggryte med peanøttsaus høres jo bare helt vidunderlig ut. Ønsker deg også en fin uke :)

    SvarSlett
  3. Hærlig! Denne var gårsdagens lunsj... Hærlig!

    SvarSlett
  4. Så bra at det smakte :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails